ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bewoners worden horendol van hardrijdende wielrenners tussen Weesp en Muiden | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 29 juni 2022 om 16:24
  • Sjoerd Stoop

Er wordt hard gereden, amper opgelet en het zijn er bovendien erg veel: bewoners van de Lange Muiderweg tussen Weesp en Muiden worden gek van het grote aantal wielrenners over de weg voor hun huis. Zo gek dat de gemeente nu besloten heeft om maatregelen te nemen. 

Wielrenner stock
Adobe Stock

De Lange Muiderweg tussen Weesp en Muiden is al niet de makkelijkste weg: de smalle weg is met de vele bochten erg onoverzichtelijk. Voor automobilisten betekent dat veel afremmen om te zorgen dat de weg verkeersveilig blijft. Maar dat opletten en remmen doen wielrenners niet, zegt de gemeente. De buurtbewoners weten daar alles van en hebben de gemeente om maatregelen gevraagd.

Snelheid omlaag

De gemeente gaat de adviessnelheid op de weg nu verlagen naar 20 kilometer per uur. Daarnaast worden er borden en symbolen op de weg geplaatst om de aandacht van de wielrenners te trekken. 

De maatregelen zijn een proef. De gemeente gaat de maatregelen na de zomer, samen met buurtbewoners, evalueren. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren