ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Burgemeester sluit uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen in Huizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Hulpdiensten
  • Zondag 03 juli 2022 om 20:48 | bijgewerkt: maandag 04 juli 2022 om 15:57 uur
  • Redactie

Vanmiddag zijn uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen op de Roef in Huizen gesloten tot en met 13 juli. De buurt waarin de woningen liggen wordt voorlopig bewaakt door de speciale bewakingseenheid van de politie.

huizen huis bewoners roef
Inter Visual Studio

Het gaat om twee woningen aan Roef. De burgemeester heeft de woningen gesloten nadat politie en Openbaar Ministerie lieten weten dat er onmiddellijk gevaar zou zijn voor de omwonenden. Burgemeester Meijer: “Uiteraard heeft zo’n sluiting grote impact op de bewoners. Zij zijn inmiddels ergens anders ondergebracht. Ik ken geen details over de aard van deze ernstige dreiging. Wel is mij verzekerd dat het open houden van de woningen een gevaar kan opleveren voor de bewoners én de omwonenden. Dat is voor mij voldoende om tot voorlopige sluiting over te gaan.”

De tekst gaat door na de foto.

Buurtbewoners Roef huizen
Inter Visual Studio

Bewoners

De bewoners van de panden moesten hun woningen meteen verlaten en hebben inmiddels ergens anders een onderkomen. Ook wordt gekeken naar de inzet van mobiele camera’s. De buurtbewoners zijn meteen geïnformeerd door burgemeester Niek Meijer, wethouder Bert Rebel, politie en boa’s.

Ook een woordvoerder bij de politie kon niet vertellen waarom de woningen gesloten zijn.  

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren