ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen celstraf, wel tbs voor Bussumer (51) die broer doodstak | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Wonen
  • Woensdag 14 september om 16:45 | bijgewerkt: om 16:49 uur
  • Sjoerd Stoop

De Bussumse man (51) die vorig jaar oktober in een appartement in Naarden zijn twee jaar jongere broer doodstak, wordt veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechter bepaald. De man krijgt geen celstraf opgelegd, omdat hij op het moment van zijn daad geen controle over zichzelf had. 

Politie aan het Jac P. Thijssepark
Politie aan het Jac P. Thijssepark Inter Visual Studio/ Judith van Dijkhuizen

De Bussumer vermoorde zijn broer een jaar geleden door hem - in een psychose - meerdere keren te steken. Nog dezelfde avond twittert de man daarover naar de politie. Agenten komen er meteen op af, stuiten op het lichaam van de overleden broer en kunnen de Bussumer nog in het appartement aanhouden. De verdachte bekent ook meteen. 

Verschillende deskundigen hebben de Bussumer na zijn aanhouding onderzocht en geconcludeerd dat de man schizofreen is en aan een psychotische stoornis lijdt. Zelf heeft hij daar geen besef van. 

Kans op herhaling

De rechtbank oordeelt nu dat de man door die stoornis, hoewel hij de moord heeft bekend, niet strafbaar is. Wel wordt de man dus veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dat doet de rechter omdat ze het noodzakelijk vindt dat de man wordt behandeld. De verdachte heeft elke behandeling eerder geweigerd. De rechtbank vindt daardoor de kans op herhaling te groot. 

De rechtbank volgt met haar oordeel de eis van de officier van justitie twee weken geleden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren