ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beschuit met muisjes speciaal voor 't Gooi: "Gouden muisjes voor luxe regio" | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 14 oktober 2022 om 13:07 | bijgewerkt: zaterdag 15 oktober 2022 om 09:45 uur
  • Daphne Adrichem

Weinig tradities zijn Nederlandser dan beschuit met muisjes. En behalve in blauw en roze zijn de anijsbolletjes tegenwoordig in veel meer kleuren beschikbaar, die meestal iets zeggen over de woon- of geboorteplaats van de baby. Voor steden als Amsterdam (groen-wit) of Amsterdam (rood-wit) was het simpel, maar met welke kleur laat je zien dat je baby in de rijke 't Gooi is geboren? Met gouden muisjes natuurlijk.

Gooische (gouden) muisjes
Gooische (gouden) muisjes Stadsgenootjes

"We vonden dit passen bij de welvarendste regio in de provincie, die bekend staat om zijn luxe", vertelde Olaf Ouwekerk op NH Radio. Met hun bedrijf in zoetwaren produceren broer Olaf en zijn zus Marise inmiddels muisjes in alle kleuren van de regenboog, maar gouden zaten daar nog niet tussen. 

Het idee voor de gouden muisjes ontstond in Medisch Centrum 't Gooi. Medewerkers van de verloskundeafdeling stelden Olaf en Marise voor om luxe muisjes voor luxe baby's in een luxe regio te gaan maken. "Dat leek ons waanzinnig, dus dachten we dat moeten we een keer gaan doen!"

Hoewel bij 'meest welvarende regio in de provincie' de kleur goud voor de hand ligt, lieten de muisjes toch even op zich wachten, vertelt Olaf. "Het moet ook allemaal mogelijk zijn, dus er gingen daarom toch nog 1,5 jaar overheen. Maar ze zijn er nu."

Niet alleen staat 't Gooi te popelen om eigen muisjes, steeds meer regio's tonen interesse. "Vanuit de Zaanstreek is er veel behoefte, Haarlem gaat binnen nu en twee maanden komen. En ook willen we graag een West-Friese editie", vertelt Ouwekerk enthousiast. 

Verschillende regio's 

Wat begon met groen en witte muisjes, de kleuren van Rotterdam waar Olaf woonde, groeide uit tot meerdere kleuren en regio's. "Na Rotterdam kwamen ook als snel Amsterdam en Den Haag. Daar komen nu ook de Gooise muisjes bij."

"De praktijk leert dat we tussen de 5 à 10 keer per week benaderd worden voor eigen muisjes"
Olaf Ouwekerk

Dat er zoveel vraag zou zijn naar een eigen unieke kleur muisjes die past bij een regio, hadden ze van tevoren niet gedacht. "Het grappige is dat toen we hier mee startten we niet wisten wat er op ons af zou komen. Maar de praktijk leert dat we tussen de 5 à 10 keer per week benaderd worden door partijen die zeggen van 'joh, kunnen jullie niet voor ons muisjes maken?' En daar zat dus ook 't Gooi op een gegeven moment bij."

'Muisjes uit de kast halen'

De keukenkastjes van Olav staan vol. En dat komt vandaag extra goed van pas, want zijn dochter is vandaag jarig en wordt 4 jaar. "Dat betekent dat dat ze naar de grote school gaat, de basisschool", vertelt hij trots. En of ze dat ook met muisjes gaan vieren? "Nou de keukenkastjes staan vol. We hebben haar nog even laten slapen, maar ik ga de muisjes zeker uit de kast halen!"

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren