ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eemnesser 'Oekraïne-wijkje' over drie maanden al klaar, bouw start komende maand | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Wonen
  • Maandag 14 november 2022 om 16:28
  • Redactie 't Gooi

Het buurtje dat Eemnes gaat bouwen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen wordt razendsnel uit te grond gestampt. De bouw start komende maand, half februari worden de huizen opgeleverd. 

Barbeelstraat in Eemnes is bouwrijp gemaakt voor Oekraïnewijkje
NH Nieuws / Ingmar Meijer

Eemnes gaat op het voormalig gronddepot aan de Barbeelstraat huizen bouwen om Oekraïeners op te vangen. Het gaat om 32 appartementen. Daarnaast komen er acht tiny houses voor lokale starters op de woningmarkt. 

De afgelopen tijd is de grond bouwrijp gemaakt. Deze week wordt begonnen met de aanleg van de riolering. Begin volgende maand start de daadwerkelijke bouw.

Bewoners krijgen in lente de sleutels

De huizen worden half februari dus opgeleverd, maar dan duurt het nog tot eind maart voordat de eerste bewoners de sleutel krijgen. 

De huizen staan er overigens tijdelijk, ze blijven maximaal vijf jaar staan. Hoewel ze tijdelijk zijn, krijgen ze volgens de gemeente wel een 'kwalitatief goede uitstraling'. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren