ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wanhopige Huizers worden al twaalf jaar gek van overlastgevende buurman, maar niemand grijpt in | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 23 november 2022 om 16:28 | bijgewerkt: zondag 27 november 2022 om 08:30 uur
  • Ingmar Meijer

Bewoners van een appartementencomplex in Huizen zijn de wanhoop nabij: één van hun buren zorgt al twaalf jaar voor overlast. De volgens hen 'zwaar drugsverslaafde' buurman mag ondanks al zijn fratsen steeds terugkeren in zijn woning. Het gevoel van onrust en onveiligheid groeit. De woningcorporatie grijpt maar niet in, waardoor de bewoners nu hun hoop hebben gevestigd op burgemeester Niek Meijer. 

Politie stock agent algemeen
Politie stock agent algemeen AT5 / Luuk Koenen

De buren ervaren de man als een continue bron van overlast en gevaar. Vaak is er 's nachts geluidsoverlast. Er wordt dan onder meer keihard getimmerd in zijn woning. Maar het gaat nog veel verder dan dit. Zo zou de man ook nog stelen, dealen, inbreken en vernielingen aanbrengen in het appartementencomplex. 

In de afgelopen jaren zou hij al drie keer zijn eigen voordeur hebben ingetrapt, omdat hij zijn sleutels was vergeten. Hij zou onder invloed al eens zijn hele woning kort en klein hebben geslagen en met een fles meerdere ramen hebben gesloopt van het complex. "Het is ook voorgekomen dat hij drugs liet vallen op de vloer van de galerij. Er wonen hier ook kinderen", is een ander voorbeeld.

Ontsteltenis

Al meerdere keren heeft de politie bij hem op de stoep gestaan. Agenten hebben al een paar keer een inval gedaan in het huis en hebben gehoor gegeven aan 112-meldingen.

Een aantal keer is de Huizer opgepakt, mede omdat hij andere bewoners heeft bedreigd. Zo is te lezen in de brief. Maar telkens kan hij tot ontsteltenis van zijn buren ongestraft terugkeren in zijn woning. 

"Hij zit met regelmaat vast en soms daarna in een afkickkliniek. Dan komt hij weer vrij en mag keer op keer terug naar zijn appartement, waar hij steeds sneller weer afglijdt en alles weer van voren af aan begint. Dit gaat al meer dan twaalf jaar zo", melden de bewoners in de brief aan burgemeester Meijer.

Vuistdik dossier

De wanhopige bewoners wenden zich nu tot de eigen burgervader, omdat zij bij de woningcorporatie voor hun gevoel tegen een muur van onbegrip en bureaucratie aanlopen.

Woningcorporatie De Alliantie heeft begin 2021 het complex overgenomen van Mooiland, maar het vermeende vuistdikke dossier over de man is dan weer niet overgedragen, zo blijkt. De nieuwe verhuurder was niet op de hoogte van de overlastgevende bewoner en heeft tegen de buren gezegd dat zij een nieuw dossier moeten gaan opbouwen. 

De boodschap om qua meldingen weer opnieuw te beginnen was al frustrerend voor de huurders, maar vervolgens is er bij De Alliantie geen doorkomen aan. Hun klachten komen niet door of worden slecht verwerkt. "Wij worden telefonisch niet te woord gestaan. Als we het klantencontactcentrum bellen, kunnen we nooit met de persoon die onze klachten hoort af te handelen doorverbonden worden. We worden niet teruggebeld en onze mails worden niet beantwoord", is hun ervaring.

Recht op leuk wonen

Als er niets gebeurt, dan is in de ogen van de bewoners wachten op die keer dat het echt uit de hand loopt. Zij willen dat voor zijn en vragen nu aan de burgemeester wat de gemeente voor hen kan doen? "Waarom hebben wij als bewoners geen recht op leuk en veilig wonen? Deze bewoner verpest het woongenot voor alle andere bewoners", is hun boodschap aan Meijer. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • Muziek & Informatie | Morgen om 02:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
  • ONAIRWIN | Morgen om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
Net gemist?

Vroeger of Later

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren