ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Doneeractie gestart voor Sjaak, Marian en poes Snoopy na allesverwoestende brand Naarden | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Donderdag 29 december 2022 om 17:03 | bijgewerkt: om 22:20 uur
  • Daan Visser

Voor Sjaak, Marian en hun poes Snoopy is een doneeractie op poten gezet. Dinsdagavond ontstond er brand in het seniorencomplex waar ze wonen, waardoor hun appartement volledig verwoest werd. Het stel heeft er een flinke klap van gekregen en zijn niet verzekerd. Daarom besloot hun huishoudelijke hulp Denise het heft in eigen hand te nemen. 

Elke woensdagmiddag gaat Denise Brouwer langs bij de 79-jarige Sjaak en 76-jarige Marian. Ze maakt schoon en doet de boodschappen. "Ik ben erg aan ze gehecht. Het zijn echt lieve mensen", vertelt ze. Dinsdagavond ontstond er brand in het appartementencomplex waar ze wonen, waardoor hun woning en al hun eigendommen verwoest werden in de vlammenzee.

Helaas komt het stel pas net uit de schuldsanering en hebben ze het niet breed. Daarom moeten ze alles zelf betalen. Van de nieuwe kleding en meubels tot hun medische kosten en die van hun Snoopy. Daarom moest er volgens Denise een doneeractie komen. 

"Ik heb toestemming van de familie om dit op poten te zetten", legt Denise uit. "Alleen al de restauratie van de woning en het schoonmaken ervan gaat richting de 20.000 euro." dochter van het stel, Suzanne van der Poel, is ontzettend geroerd door de actie van Denise. "Het is echt een topwijf", vertelt ze.

Alles verwoest

En die financiële steun is hard nodig. "Ik heb net de woning bezocht. Echt alles is vernield of is zwart door de rook. Er hangt ook nog steeds koolmonoxide in de woning. Het is echt onbewoonbaar", beschrijft Denise. Eerder liet de directeur van Vivium weten dat het nog maanden gaat duren voordat de woning weer is bewoonbaar is. 

De tekst gaat verder onder deze link.

"Ze zaten onder de rook en hebben vier keer moeten douchen om het eruit te krijgen", vertelt Suzanne geëmotioneerd. "Twee minuten later en ze zouden het niet hebben gered." Het stel heeft dan ook een zware klap gekregen door de brand. "Ze zijn ontzettend verdrietig en geschrokken van wat er is gebeurd", zegt Suzanne. 

Vooral Sjaak heeft het vanwege zijn medische achtergrond zwaar. "Hij is echt net ontslagen uit het ziekenhuis en nu dit." De poes Snoopy blijft nog een paar nachtjes in het dierenziekenhuis in Utrecht voor observatie. Ze heeft wat brandwonden en aan haar pootje zit nog een infuus.

Brand in Naarden
Poes Snoopy in de armen van een brandweerman Foto's: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren