ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer Café Parrewijn mag vanaf nieuwjaarsdag voorlopig geen alcohol meer schenken | NH Gooi
  • Vrijdag 30 december 2022 om 19:43 | bijgewerkt: donderdag 05 januari 2023 om 12:17 uur
  • Redactie

Vlak voor de jaarwisseling krijgt Huizer kroegbaas Herman Westerveld van Café Parrewijn te horen dat hij vanaf 1 januari voorlopig geen alcohol meer mag schenken. Westerveld: "Als dit zo blijft gaan er drie gezinnen naar de kloten."

Café Parrewijn Huizen
Privéfoto Herman Westerveld

Wat is het geval? De burgemeester van Huizen trekt de alcoholvergunning van de  horecagelegenheid Parrewijn aan de Oostermeent in. Na een alcoholcontrole van de politie liep de barkeeper, na eerdere waarschuwingen, wederom tegen de lamp. Westerveld stond volgens de politie dronken achter de bar en weigerde te blazen.

Dat er al eerder met de wetshandhavers afspraken waren gemaakt om nuchter te zijn tijdens zijn barwerkzaamheden hielpen ook niet. Volgens de politie rook hij naar drank en liep hij onvast. "Dat ze dat roepen is toch niet zo gek. Ik sta achter de bar en schenk regelmatig een glaasje sterke drank in. Natuurlijk stink ik dan naar drank. Whiskey en bier zijn nu eenmaal niet reukvrij."

"U heeft tweemaal een laatste waarschuwing gekregen"
Rechtbank Utrecht

Westerveld hoorde gisteren van de rechter dat de gemeente in zijn recht staat met het verbod op het schenken van alcohol in zijn horecagelegenheid. In ieder geval tot 19 januari mag de uitbater geen drank serveren, dan behandelt de gemeente tijdens een hoorzitting deze zaak. De bestuursrechter in Utrecht vindt dat de gemeente in zijn gelijk staat: "U heeft twee maal een laatste waarschuwing gekregen. Op geen enkele manier blijkt dat u verantwoordelijk met deze alcoholvergunning om kan gaan."

"Ik hoop dat de gemeente mij nog een kans wil geven"
Herman Westerveld, eigenaar Parrewijn

Het belang van de gemeente vond de rechter ook zwaarder wegen dan het financiële belang van de kroegbaas. "En dat vind ik nou onzin", zegt de eigenaar van Parrewijn.

"Ik heb dit jaar flink geïnvesteerd om het café nog leuker te maken. Dat kost geld, daarvoor heb ik moeten lenen. Er moeten drie gezinnen van eten. Als dit zo blijft ga ik failliet. Een ding is zeker: een prettig begin van het nieuwjaar is dit niet. Ik hoop dat gemeente mij nog een kans wil geven. Ik beloof ook bij deze dat dit niet meer zal gebeuren." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren