ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Steun voor aanleg vijver tegen wateroverlast op Larense Brink | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Het weer
  • Maandag 20 februari 2023 om 14:05 | bijgewerkt: om 15:20 uur
  • Sjoerd Stoop

De aanleg van de grote vijver op de Larense Brink om wateroverlast bij hevige regen tegen te gaan is een stap dichterbij. Laren heeft bewoners gevraagd of ze de vijver als goede oplossing zien en daar blijkt voldoende steun: 92 procent van de deelnemers staat achter de vijver. Kanttekening is wel dat er heel weinig mensen op de enquête reageerden, slechts 150 mensen. 

De Brink in Laren
NH Nieuws / Ingmar Meijer

Van de deelnemers aan de enquête heeft zo'n zestig procent de voorkeur voor de aanleg van de zogenoemde 'belevenisvijver', een vijver met een wandelpad langs het water. Zo'n vijver past volgens de deelnemers het beste bij het Larense centrum, ziet er mooi uit en helpt ook nog eens mee aan de biodiversiteit. 

Er wordt al veel langer gesproken over de aanleg van de vijver. Laren werkt al jaren aan een oplossing om overtollig regenwater op te vangen na zware buien. Tot nu toe is het vaak zo dat de Larense straten onderlopen als het heftig regent, met alle gevolgen van dien.

Eerder veel protest

Toch gaat alles niet zonder slag of stoot: eerder was er veel protest tegen het eerste plan om regenwater op te vangen. Voor dat eerste plan zou de uitstraling van de voor veel Laarders geliefde Brink veranderen: er moesten onder meer tientallen bomen worden gekapt. Het plan dat nu voor ligt, lijkt op veel meer steun te kunnen rekenen. 

Angst voor rommel en droogte

De deelnemers aan de enquête hebben wel de angst dat de vijver rommelig wordt en er veel onderhoud nodig is. Een voordeel voor de gemeente is wel dat een derde van de deelnemers aangeeft graag vrijwillig te willen helpen om de vijver te onderhouden. 

Daarnaast blijkt er angst te zijn dat de vijver droog komt te staan als het juist niet regent. Dat is volgens de gemeente niet het geval: als er droogte is, wordt er water bijgepompt. 

Voordat de vijver er komt, moet er nog wel wat gebeuren. Zo moet er onder meer nog worden gekeken naar de verdere inrichting van de Brink. Als alles volgens plan verloopt hakt de gemeenteraad van Laren eind april de knoop definitief door. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren