ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Takken en glas op de weg: pester lijkt het gemunt te hebben op mountainbikers in Gooise natuur | NH Gooi
  • Regio Streek
  • Thema Natuur
  • Woensdag 22 februari 2023 om 16:50 | bijgewerkt: om 16:54 uur
  • Redactie 't Gooi

Het lijkt erop dat er in de Gooise natuur iemand de pee heeft op mountainbikers. Een onbekend persoon legt namelijk met regelmaat obstakels zoals dikke takken of stukken glas midden op de wandelpaden die ook door de fietsers gebruikt worden. Levensgevaarlijk voor onder meer mountainbikers, waarschuwt boswachter Daan Eijben van het Goois Natuurreservaat op NH Radio.

Mountainbike
Adobe Stock

De gevaarlijke pesterijen zijn al langer een probleem. "Een wandelpad wordt dan door iemand dichtgegooid wordt met takken, omdat die waarschijnlijk de pik heeft op mountainbikers", zo schetst de boswachter van het gebied.

"Dan vraag ik wekelijks of de vrijwilligers het weg willen halen en het komt wekelijks weer terug."

Glas in de grond

Maar daar blijft het niet bij. "Laatst heeft iemand dus ook glas in de grond gestoken, priemend omhoog. Dan heb je het over een poging tot zware mishandeling", zegt de boswachter die hiervoor lang bij de politie heeft gewerkt. 

Voor zover de boswachter weet is er tot nu toe gelukkig niemand gewond geraakt door deze nare obstakels. 

Levensgevaarlijk

Grote takken op paden kunnen voor mountainbikers levensgevaarlijk zijn. Twee jaar geleden liep een mountainbiker in het Amsterdamse Bos een dwarslaesie op toen hij vol op een boomstronk reed en ten val kwam. Na tweeënhalf jaar revalidatie zonder uitzicht op verbetering koos de man uiteindelijk voor euthanasie.  

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren