ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fors meer klanten voor Gooise voedselbank door dure boodschappen en energie | NH Gooi
  • Zondag 26 maart 2023 om 13:24
  • Sjoerd Stoop

De Gooise voedselbank merkt een forse toename van het aantal klanten. Het afgelopen jaar steeg het aantal mensen dat een voedselpakket nodig had met meer dan de helft vergeleken met een jaar eerder. Een gevolg van de duurdere boodschappen en de hoge gasprijzen, waardoor meer mensen te weinig geld overhouden om rond te komen, denkt de voedselbank.

Voedselbank stock
Foto ter illustratie Voedselbanken Nederland

Vooral na de zomer steeg het aantal klanten van de voedselbank flink, zo laat de Gooise voedselbank weten. Dat was ook het moment dat de gasprijzen flink stegen en de inflatie tot een hoogtepunt steeg. 

Al met al hadden het afgelopen jaar bijna 1.300 mensen de hulp van de voedselbank nodig. 

Steeds langer hulp nodig

De Gooise voedselbank merkt dat steeds meer huishoudens steeds langer de hulp van de voedselbank nodig hebben. De voedselbank noemt het een zorgelijke ontwikkeling dat zo'n negen procent van alle klanten voor langer dan drie jaar hulp nodig heeft. 

Meer ouderen dan jongeren

Wat verder opvalt aan de jaarcijfers van de Gooise voedselbank, is het feit dat juist steeds meer ouderen de hulp van de voedselbank nodig hebben, terwijl het aantal jongeren weer afneemt. Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met de krappe arbeidsmarkt. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren