ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent College de Brink bedenkt ludieke reactie op MAVO-out stickers: "MAVO-power" | NH Gooi

College de Brink bedenkt ludieke reactie op MAVO-out stickers: "MAVO-power"

  • Regio Laren
  • Thema Onderwijs
  • Donderdag 25 mei 2023 om 19:30 | bijgewerkt: vrijdag 26 mei 2023 om 08:31 uur
  • Noor van Scherpenzeel & Erik Bootsman

De 'MAVO OUT'-stickers van het Bussumse Willem de Zwijger College zorgden de afgelopen dagen voor veel ophef. Sommige leerlingen van de school willen liever niet met VMBO-scholieren in één gebouw. Belachelijk, vindt College de Brink uit Laren. Zij komen met een tegenactie. 

NH Nieuws

"VMBO'ers zijn de motoren van de maatschappij. Als je een loodgieter nodig hebt, als je verlichting het thuis niet doet, als je auto uitvalt - dan heb je een VMBO'er nodig", zegt leerlingenbegeleider en initiatiefnemer van de tegenactie Noah Oldenburg van College de Brink. 

Samen met de directie vond hij het belangrijk dat er een tegengeluid kwam na de sticker-stunt van leerlingen van het Willem de Zwijger College. Oldenburg: "Wij merken heel erg dat de tendens heerst dat je naar de havo moet of hoger. Daarom vonden wij dit een mooie gelegenheid om ons eigen geluid weer te laten horen. De kracht van het VMBO!"

Fusie

Het Willem de Zwijger College is sinds afgelopen jaar gefuseerd met VitusMavo, waardoor er nu niet meer alleen vwo- en havoscholieren rondlopen in het gebouw. Over die fusie was veel ophef. Sommige ouders waren erop tegen, onder andere omdat 'ze bang waren dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit zou gaan'. Het Willem de Zwijger is uiteindelijk toch de samenwerking aangegaan met VitusMavo. 

Afgelopen weken werden naar aanleiding daarvan de 'MAVO OUT'-stickers door verschillende eindexamenleerlingen opgeplakt. Volgens de scholieren was dit vooral als grap bedoeld. De directie heeft ze direct laten verwijderen.