ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef krijgt een modern jasje met nieuwe woningen. | NH Gooi
  • Regio Kortenhoef
  • Thema Wonen
  • Woensdag 14 juni 2023 om 11:41 | bijgewerkt: om 16:31 uur
  • Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

De Meenthof in Kortenhoef krijgt een verjongingskuur. De verouderde gesloten uitstraling wordt aangepakt. Gedeeltelijke sloop, moderne winkelpuien, extra parkeerplaatsen, éénrichtingsverkeer en 23 nieuwe appartementen. Dat zijn de ingrediënten om de Meenthof een nieuwe impuls te geven.

Winkelcentrum Meenthof
Winkelcentrum Meenthof Erik Bootsman

De noodzaak voor modernisering van winkelcentrum Meenthof in Kortenhoef is extra urgent geworden na de opknapbeurt van concurrent Kerkelanden in Hilversum. Volgens de gemeente Wijdemeren gaan meer Kortenhoevers daar boodschappen doen en laten ze hun eigen winkelcentrum links liggen. Winkeliers in de Meenthof zien daardoor hun omzet terug lopen. 

Gelijk met de verbeteringen in, en rond, het winkelcentrum wil de gemeente 23 nieuwe appartementen realiseren, drie sociale huur woningen en twintig huurwoningen voor de vrije sector. Voor deze woningen is nu al veel belangstelling.

Impressies van hoe het winkelcentrum er uit moet gaan zien: 

Een gedeeltelijke sloop van het oude winkelcentrum is nodig om het plan te realiseren. Multifunctioneel centrum De Dobber en de garageboxen bij de Meenthof zullen daardoor verdwijnen.

Twee nieuwe winkelpanden

Het vloeroppervlak en de interne laad/losplaats voor de Albert Heijn worden uitgebreid, er komen twee nieuwe winkelpanden en moderne puien voor alle winkels. In het plan wordt ook rekening gehouden met de bereikbaarheid. Er komen 31 extra parkeerplaatsen en éénrichtingsverkeer om het winkelcentrum heen, dat moet parkeren makkelijker maken en de overlast voor omwonenden verminderen.

De gemeenteraad bespreekt de verbouwing in juli in de commissie Ruimte en Economie.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren