ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent In Beeld: Ankeveense kunstroute net zo pittoresk als het dorp zelf | NH Gooi
  • Thema Kunst
  • Zondag 18 juni 2023 om 12:15
  • Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

Beeldhouwwerken, fotografie, teken- en glaskunst. Er is voor ieder wat wils. De Ankeveense kunstroute is vandaag een heerlijke wandeling voor jong en oud. Langs historische panden en door prachtig aangelegde tuinen. Tot vijf uur vanmiddag is het gemoedelijk toeven en kunst kijken in het dorp. 

Kunstroute Ankeveen
Kunstmarkt op het terrein van de IJsclub Erik Bootsman (NHGooi/GooiTV)

In diverse open tuinen wordt een verscheidenheid aan kunstwerken aangeboden van professionele kunstenaars uit de regio, maar ook van kunstenaars uit Zeeland en België. 

Kunstroute Ankeveen
In de tuin van het Regthuys. Erik Bootsman (NHGooi/GooiTV)

Theater De Dillewijn is het startpunt van de kunstroute. Hier was een bijzondere expositie te zien van illustrator en animatiekunstenaar Bobby de Groot. Met zijn serie magisch realistische tekeningen genaamd Onder de Nederlandse Bergen, laat hij zien dat in de schaduw van ons toch zo pragmatische Nederland een wereld van wezens uit mythen en sagen schuilgaat.

De tekeningen tonen die momenten waarop deze twee werelden elkaar kruisen. Op het Ankeveense ijsbaanterrein is een breed scala aan kunstwerken te vinden zijn van amateurkunstenaars uit de omgeving. 

Kunstroute Ankeveen
Bobby de Groot bij zijn werk in De Dillewijn. Erik Bootsman (NHGooi/GooiTV)
Kunstroute Ankeveen
Bij de kramen van de locale kunstenaars is het lekker snuffelen. Erik Bootsman (NHGooi/GooiTV)
Kunstroute Ankeveen
De kraam van De Vrije Schilders uit Bussum. Erik Bootsman (NHGooi/GooiTV)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren