ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verdachten van stalken Hilversumse Bradley 90 dagen langer vast | NH Gooi

Verdachten van stalken Hilversumse Bradley 90 dagen langer vast

  • Vrijdag 04 augustus 2023 om 13:00 | bijgewerkt: om 13:38 uur
  • Redactie 't Gooi

Twee verdachten die 18 juli zijn aangehouden wegens langdurige doodsbedreiging en stalking van de Hilversumse Bradley van Dijk, moeten negentig dagen langer vastzitten. Het OM verdenkt ze van deelname aan een criminele organisatie via diverse groepen en kanalen op chat-app Telegram. De twee mannen waren beheerders van het kanaal.

Aanhouding
Aanhouding

Het gaat om een 26-jarige man uit Deurne en een 39-jarige man uit Venlo. De politie kwam de twee op het spoor na een langer onderzoek naar het zogeheten Looijkartel, een groep van tientallen pesters die het al meer dan drie jaar gemunt heeft op de Hilversumse YouTuber Bradley van Dijk en andere slachtoffers. 

Het blijft daarbij niet bij online pesterijen. Slachtoffers worden ook thuis belaagd en met de dood bedreigd. In het geval van Bradley hadden ook zijn familie, vrienden en buren last van deze groep. Bradley deed daarover eerder zijn verhaal aan NH.  

Tekst gaat verder.

Vorige week zijn nog twee verdachten aangehouden: een jongen van 15 uit Zaandam en een 16-jarige jongen uit Hoorn. Zij worden ook verdacht van het bedreigen van het Hilversumse slachtoffer.

Anoniem

Omdat de groep via de anonieme chat-app Telegram communiceert, was het lange tijd lastig te achterhalen wie er precies achter de bedreigingen zaten. De politie heeft hier uiteindelijk toch een manier voor gevonden, waardoor de vier verdachten zijn opgepakt. 

De groep pesters leek na de aanhoudingen even te zijn gestopt met de bedreigingen, maar sinds vorige week zijn ze week actief. Het laat daarmee zien dat nog niet alle daders zijn gepakt. 

De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak dan ook niet uit.