ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘Reddingsactie’ KNRM op Gooimeer: luxe plezierjacht ligt kapot in het water | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Maandag 21 augustus 2023 om 10:48 | bijgewerkt: om 13:36 uur
  • Pieter Witte

Op het Gooimeer, bij het eiland Dode Hond, heeft de KNRM gisteravond een plezierjacht 'gered'. Door een stroomstoring was alle elektriciteit uitgevallen waardoor de boot niet meer kon starten en 'dood in het water' lag. Na een melding vanaf het jacht, rukten vanuit Huizen twee reddingsboten uit.

Plezierjacht wordt de box in gemanoeuvreerd - Haven van Huizen
Plezierjacht wordt de box in gemanoeuvreerd - Haven van Huizen Pieter Witte

Dat de KNRM niet alleen in acute noodgevallen uitvaart, bleek gisteravond bij het eiland Dode Hond in het Gooimeer. Twee reddingsboten waren vanuit Huizen het water opgegaan om een plezierjacht dat daar stil lag naar de haven te slepen.

Bij het jacht was, waarschijnlijk door een storing in de accu, alle stroom uitgevallen, waardoor het schip niet meer startte. De opvarenden belden met de telefoon naar de KNRM om 'opgehaald' te worden.

Buurman voer nog voorbij

Na een half uurtje wachten, kwamen twee reddingsboten met behoorlijk wat vermogen om het grote plezierjacht terug naar de haven te manoeuvreren. Ironisch genoeg was hun buurman uit de haven nog voorbij gevaren maar had niks opgemerkt en voer dus door. 

Met opspuitend water achter de KNRM boten werd het jacht op zijn plek gelegd. Dat was nog best een klus om zo'n enorm roerloos jacht de 'box' van de haven in te krijgen. Met boeien en lijnen tussen beide boten lukte het de redders in nood de boot te parkeren.

Een blije eigenaresse met de redders van de KNRM
Een blije eigenaresse met de redders van de KNRM Pieter Witte

De ellende was nog niet helemaal voorbij, want bij het uitladen van de boot vielen er ook nog wat spullen in het water. Een van de te water geraakte voorwerpen was een sleutel maar die bleek aan een kurk te hangen, zodat deze gelukkig bleef drijven en gered kon worden.

Kosteloos en vrijwillig

Desgevraagd lieten de KNRM'ers weten dat "er geen kosten aan de operatie verbonden zijn". Wij bestaan van donaties en ook dit soort reddingsoperaties voeren wij vrijwillig uit". De eigenaresse van het plezierjacht zei dat de heren zelfs geen drankje wilden aannemen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren