ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verbod op drank- en drugsgebruik rondom Hilversumse Oekraïne-opvang | NH Gooi
  • Thema Veiligheid
  • Donderdag 14 september 2023 om 11:16 | bijgewerkt: om 13:15 uur
  • Sjoerd Stoop

Er mag voortaan geen drank en drugs worden gebruikt rondom de twee Hilversumse opvangplekken van Oekraïeners, aan de Anton Philipsweg en de Thebe. Dat besluit is genomen na klachten over overlast de afgelopen tijd. 

Philipsterrein in Hilversum aan de Anton Philipsweg
NH Nieuws / Ingmar Meijer

De overlast komt volgens het college van burgemeester en wethouders mogelijk door drank- en drugsgebruik. Dat gebeurt door slechts een deel van de bewoners van de opvanglocaties, maar alleen met deze strenge maatregelen kan de rust weer terugkeren, zo is de gedachte.

De overlast zou er voor kunnen zorgen dat bewoners en buurtbewoners zich onveilig voelen. 

Geen strenge controles

De maatregelen worden vooral genomen om in te kunnen grijpen als dat nodig is. De bewoners van de opvanglocaties en de buurt hoeven er niet op te rekenen dat er de hele dag handhavers langsrijden om te controleren. 

Als er nu klachten zijn over overlast, en dat komt inderdaad door drank- en drugsgebruik, dan kunnen de politie en handhavers boetes uitdelen. Zonder maatregelen kan dat niet. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren