ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fotograaf Erwin Olaf (64) overleden | NH Gooi
  • Woensdag 20 september om 18:27 | bijgewerkt: om 22:17 uur
  • AT5

Fotograaf Erwin Olaf is woensdagochtend op 64-jarige leeftijd onverwachts overleden. Olaf had al enige tijd een longziekte en kreeg enkele weken geleden nog een longtransplantatie.

erwin olaf
Toyah

Olaf heeft een studio in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Hij was een toonaangevende fotograaf wiens werk ook in buitenlandse musea en galerieën heeft gehangen. Olaf maakte onder meer foto's van de dansers van Het Nationale Ballet: een van zijn series laat uitvergrotingen zien van typische details uit de choreografieën van Hans van Manen. Ook maakte hij regelmatig zelfportretten.

Vijf jaar geleden schonk Olaf bijna vijfhonderd van zijn werken aan het Rijksmuseum, waaronder 412 foto's, 7 video's, tijdschriften en boeken.

Onderscheidingen

In maart dit jaar kreeg hij van de koning de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap. In 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vanwege zijn werk en zijn inzet voor de voor de LHBTIQ+-gemeenschap. Burgemeester Halsema speldde hem die onderscheiding op in het Rijksmuseum.

 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren