ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummer Soufian zat week lang in rampgebied Marokko: "Niemand kan ze redden" | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 26 september om 06:30 | bijgewerkt: om 06:54 uur
  • Amanda Algra

Hilversummer Soufian Bellali is weer thuis nadat hij halsoverkop naar Marokko vertrok om daar te helpen na de verwoestende aardbeving. Een week lang heeft hij geholpen, eerst in Marrakesh, daarna in het Atlasgebergte. Met eigen ogen zag hij hoe huizen in puin lagen en hoe mensen hun hele familie waren kwijtgeraakt. 

Met paarden de berg op
Soufian Bellali

De hulpactie begon in Marrakesh, maar al snel ging Soufian samen met zeven vrijwilligers het Atlasgebergte in. 

Het was niet voor het eerst dat Soufian in het gebergte was. Sterker nog: met zijn eigen stichting is hij er vaker om met ingezameld geld bijvoorbeeld waterputten aan te leggen. Het dorp waar hij nu hielp was nieuw voor hem, de omstandigheden ook. 

Uiteindelijk ging Soufian naar zeven dorpen, het ene nog moeilijker te bereiken dan het andere.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Soufian wanneer hij aankwam op het vliegveld in Marrakesh
Soufian Bellali

De groep ging steeds verder de bergen in, naar plekken waar nog geen hulp was gekomen. "De wegen waren allemaal dicht, er waren stenen gevallen op de weg die de route blokkeerden. Niemand kan ze redden", vertelt hij tegen NH.

"De wegen waren allemaal dicht, door stenen die waren gevallen op de weg en de route blokkeerden. Niemand kon ze redden"
Soufian Bellali

Het was hopen op een kans. Toen een vriend Soufian vertelde dat er een weg was vrijgemaakt, hebben ze gelijk hun spullen gepakt en zijn ze razendsnel op pad gegaan. Maar ook dat bleek een avontuur: tijdens het rijden vielen er nog stenen, die ze af en toe van de weg moesten halen om er langs te kunnen. 

Op een gegeven moment was de weg te smal: "Om het laatste dorpje te bereiken moesten we paarden en ezels regelen, dat was de enige optie", legt hij uit.

Beelden van de rampplek die Soufian maakte. Tekst gaat door onder de video.

NH Nieuws

Hulp van anderen

Dat Soufian een week lang heeft kunnen helpen in Marokko, kon mede dankzij veel gulle gevers. Al met al zamelde de Hilversummer 25.000 euro in. 

De actie liep storm, waardoor hij op een gegeven moment gestopt is met geld inzamelen om niet meer donaties te krijgen dan hij ter plekke kon uitgeven.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren