ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Diemenaar en Amsterdammer aangehouden in Laren na wilde achtervolging | NH Gooi

Twee verdachten uit Diemen en Amsterdam zijn gisteravond aangehouden in het Hendriklaantje in Laren, nadat ze vanaf de A12 bij Ede door de politie werden achtervolgd.

Aanhoudingen Hendriklaantje Laren
Aanhoudingen Hendriklaantje Laren Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Een woordvoerder van de landelijke politie vertelt tegen NH dat de mannen een stopteken kregen nadat de Dienst Infrastructuur de auto wilde controleren. Daar had het tweetal maling aan.

"De verdachten gingen er als een haas vandoor", legt de woordvoerder uit. Daarbij werden snelheden van meer dan 250 kilometer per uur aangetikt. Hierop besloot de politie om de achtervolging met politie-auto's te staken. 

Dollemansrit

"Gezien de veiligheid hebben we de politiehelikopter het werk laten doen, die hing erboven." De Diemenaar en de Amsterdammer zijn uiteindelijk in Laren aangehouden. Tijdens hun dollemansrit hebben ze geen schade aangericht. 

Tekst gaat door onder de foto's.

Rondom het voertuig werd wat vermoedelijk 'explosief materiaal' was aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd hierop ingeschakeld om onderzoek te doen. 

Alle beperkingen

Of er daadwerkelijk sprake was van explosieven doet de politie geen uitspraken. "Dit in het belang van het onderzoek, en omdat de verdachten in alle beperkingen zitten." Dit betekent dat de twee geen contact mogen hebben met de buitenwereld, op hun advocaat of iemand van justitie na. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren