ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Man (29) krijgt 14 dagen voorwaardelijk voor tonen van geslachtsdeel onder minirokje | NH Gooi
  • Regio Almere
  • Dinsdag 24 oktober 2023 om 14:34 | bijgewerkt: om 17:18 uur
  • Daan Visser

Een 29-jarige Roemeen krijgt veertien dagen voorwaardelijke celstraf met twee jaar proeftijd voor het tonen van zijn geslachtsdeel onder een minirokje aan voorbijgangers in de omgeving van de Hilversumse Groest. Dat heeft de politierechter in Almere bepaald. Ook heeft de man in een treinrit van Amsterdam naar Utrecht zijn geslachtsdeel aan reizigers getoond. Zowel de man als zijn advocaat waren niet aanwezig bij de zitting.

Vrouwe justitia
Adobe Stock

Op 18 juli van dit jaar liep de man op de Hilversumse Groest met een minirokje aan. Deze was echter zo kort, dat zijn penis en balzak daardoor zichtbaar waren. Aan meerdere voorbijgangers liet hij zijn geslachtsdeel, zien terwijl hij ermee speelde.

Al vrij snel werd de man staande gehouden. "Ik liep door de stad en was sexy gekleed. Ik zag allemaal mooie vrouwen en toen kwam mijn penis tevoorschijn." Zo leest de rechter de verklaring van de man vanuit het dossier op.

Zwervend bestaan

Daar bleef het niet bij. Nog eerder dit jaar, op 17 maart, heeft hij zijn geslachtsdeel laten zien aan reizigers in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Hierbij maakt hij ook masturberende bewegingen. Een vrouw heeft aangifte gedaan. Ook deze daad ontkent de man niet.

De 29-jarige man komt uit Roemenië en had tijdens het plegen van deze misdaden geen woning en werk. Hij is eerder voor soortgelijke misdaden in Zutphen en Rotterdam veroordeeld, maar de twee geldboetes die zijn opgelegd komen niet bij de man aan vanwege zijn zwervende bestaan.

Zorgsignalen

Mede hierdoor kan de reclassering ook weinig voor de man betekenen. "Hij klinkt warrig, er kan sprake zijn van invloed van drugs. De zorgsignalen gaan hierbij af."

Daarom vindt de Officier van Justitie een straf van veertien dagen voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar passend.  Met deze strafeis waarbij een celstraf boven het hoofd van de Roemeen hangt, hoopt de officier dat de man zich de volgende keer bedenkt voordat hij zijn geslachtsdeel weer laat zien. De rechter gaat hierin mee.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren