ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ankeveens koor organiseert eigen Passion, compleet met choreograaf en lichtgevend kruis | NH Gooi
  • Regio Nederhorst Den Berg
  • Dinsdag 31 oktober 2023 om 08:00 | bijgewerkt: donderdag 02 november 2023 om 15:26 uur
  • Daan Visser

Waar de landelijke versie van de Passion volgend jaar in Zeist plaats zal vinden, vindt er in Ankeveen en Nederhorst den Berg een kleinere, maar zeker geen mindere versie plaats. Het Ankeveense koor All Directions! organiseert het evenement met alles erop en eraan: een lichtgevend kruis dat door het dorp wordt gedragen, een pastoor en dominee die het verhaal aan elkaar praten en een lange lijst nummers met bijpassende choreografie. 

All Directions tijdens de laatste opvoering van de Passion in 2018
All Directions tijdens de laatste opvoering van de Passion in 2018 All Directions

Dat de inwoners van de dorpen wel te porren zijn voor een eigen Passion wist het koor al. In 2018 heeft All Directions! namelijk al een opvoering gedaan. "De drie avonden in Ankeveen waren toen in no time uitverkocht", vertelt bestuurslid en medeorganisator Wilma Biel.   Aankomende Pasen in de maand maart wordt de Passion zowel in de Ankeveense Sint Martinuskerk en de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk in Nederhorst den Berg gehouden. 

Flinke productie

Het lijdensverhaal van Jezus Christus wordt door het koor gebracht zoals bij een moderne Passion hoort. Zo worden er Nederlands- maar ook Engelstalige nummers gezongen, komt er een choreograaf bij kijken en wordt er een lichtgevend kruis door het dorp richting de kerk gedragen. "We zijn in januari al begonnen met repeteren", vertelt Wilma.

Bij de Passion hoort ook iemand die alles aan elkaar praat. In de Sint Martinus is Jules Dresmé, de pastoor van de Hilversumse Vituskerk, de verteller. In de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk is de verteller dominee Evert Jan van Katwijk.

15 en 16 maart zijn de Passions in Ankeveen en 22 en 23 maart in Nederhorst de Berg. De kaartverkoop is al gestart en gaat volgens Wilma hard. Van de duizend kaartjes die zijn te krijgen is de helft al verkocht."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren