ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Agenten plaatsten mogelijk racistische berichten op social media, politie doet onderzoek | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Zaterdag 25 november 2023 om 16:14 | bijgewerkt: om 16:23 uur
  • Redactie

Vier agenten van politiedistrict Midden-Nederland, waar naast 't Gooi ook Utrecht en Flevoland onder vallen, hebben zich mogelijk discriminerend en racistisch uitgelaten op sociale media. Momenteel doet de politie hier intern onderzoek naar. Terwijl het onderzoek loopt, zijn drie van vier medewerkers per direct buiten dienst gesteld. De vierde is met bijzonder verlof gestuurd, meldt de politie.

Politie stock agent algemeen
Luuk Koenen

De kwetsende berichten gingen rond op sociale media. De mensen die de racistische uitlatingen deden, bleken mogelijk vier medewerkers van de politie te zijn. De uitingen werden gedaan met privé-accounts.

Michel de Roos, waarnemend politiechef Midden-Nederland, laat weten dat degelijke uitlatingen niet geaccepteerd worden: “Wij zijn een politie van en voor iedereen. Kwetsende en ongepaste uitspraken, die als discriminerend of racistisch kunnen worden beschouwd van collega’s op persoonlijke sociale media accounts, zijn onacceptabel.”

Het is onduidelijk om hoeveel berichten het gaat en wanneer deze geschreven zijn.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren