ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Doodsoorzaak overleden stel Loosdrecht blijft voorlopig een raadsel | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Maandag 04 december 2023 om 16:34 | bijgewerkt: donderdag 18 januari om 11:58 uur
  • Amanda Algra

Het blijft een raadsel, wat de doodsoorzaak is van een ouder stel uit Loosdrecht gistermiddag. Rond 16.00 vertrok de brandweer naar de Eikenlaan voor metingen. Op het internet gaan speculaties rond, maar de daadwerkelijke doodsoorzaak blijft een raadsel.

Twee doden aangetroffen in woning Loosdrecht
Twee doden aangetroffen in woning Loosdrecht Inter Visual Studio

Die avond plaatste burgemeester Charlie Aptroot een bericht op X waarin hij zijn medeleven deelt: "Wat verdrietig, ik leef zeer mee met de familie." Verder spreekt hij in het bericht over 'zo goed als zeker koolmonoxide' als de doodsoorzaak. 

Meting

Echter laat team communicatie van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek weten nog niet zeker te zijn van de daadwerkelijke doodsoorzaak van het stel. "Nee dat kan ik niet bevestigen. We zijn 's middags langs geweest en er is geen koolmonoxide aangetroffen in de woning."

Later is de brandweer ook langs geweest, zij hebben ook gemeten in de schuur achter het huis. "Hier is wel koolmonoxide gemeten en er is gelijk geventileerd." Op de vraag of dit de oorzaak voor het overlijden geweest kan zijn, weet de Veiligheidsregio nog niks. Ook willen zij geen vroegtijdige uitspraken doen.

Oorzaak

Een arts zal de autopsie doen en hiermee zal de uiteindelijke doodsoorzaak bekend worden, en zal blijken of de koolmonoxide heeft gezorgd voor de dood van het stel. Wél liet de politie weten dat het niet nodig zal zijn om verder politieonderzoek uit te voeren.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren