ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Herinrichting Raadhuisplein in Huizen blijft struikelblok | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Donderdag 01 februari om 17:15 | bijgewerkt: om 17:16 uur
  • Wouter Schutte & Mika Mulder

De herinrichting van het Raadhuisplein in Huizen blijft een struikelblok waar niemand grip op lijkt te krijgen. De strijd om ruimte en invloed tussen marktkooplui, horecaondernemers en winkeliers houdt het plein leeg en zorgt voor hoofdpijn bij gemeenteraad en bewoners.

Oude Raadhuisplein Huizen
Het Oude Raadhuisplein. Google Streetview

Afgelopen woensdag kwamen gemeenteraad, insprekers en het College van burgemeester en wethouders bijeen om te discussiëren over de laatste herinrichting voorstellen, maar een overeenstemming lijkt ver weg. Marktkooplui willen hun vaste plek behouden voor omzetzekerheid, terwijl horecaondernemers dromen van uitgebreide terrassen. De winkeliers staan in deze discussie buitenspel. 

Weinig enthousiasme 

De beperkte ruimte op het plein en uiteenlopende belangen maken oplossingen lastig. Verschillende ideeën worden genoemd, maar niemand kan enig enthousiasme opbrengen voor elkaar plannen. 

Naast ruimteproblemen lijken de verschillende ambities van de partijen de boel te belemmeren. De winkeliersvereniging Hart van Huizen lijkt op een zijspoor gezet en de discussie draait vooral om horeca en marktkooplui. Horeca ziet kansen voor een vast terras, maar dat gaat weer ten koste van de zaterdagmarkt. Het enige waar ze met elkaar over eens zijn is dat het plein niet leeg mag blijven.

"Doorpakken nu!"
- Danielle Deutekom (CDA) & Ria Van Kempen (VVD)

Wethouder Rebel van Financiën en Economie staat voor een lastige klus. De partijen liggen zo ver uiteen dat het nemen van een beslissing niet makkelijk is. Politieke steun voor de oplossingen is belangrijk, maar niemand wil het eigen belang loslaten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren