ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer winkelcentrum staat grotendeels leeg: grootse plannen, maar er gebeurt maar niets | NH Gooi
  • Dinsdag 06 februari om 09:28
  • Pieter Witte

Het kleine winkelcentrum aan de Huizer Kerkstraat, in de volksmond ook wel 'Blokkerblok' genoemd, staat al tijden zo goed als leeg. Op een pizzeria en een kapper na zijn bijna alle winkels verdwenen. De bedoeling is dat het pand verbouwd gaat worden, maar het is op dit moment onduidelijk wanneer dat zou moeten gebeuren. Er is nog altijd geen vergunning afgegeven.

Leegstand in 'Blokkerblok'
Leegstand in 'Blokkerblok' Pieter Witte

Het is een treurige aanblik: het pand aan de Kerkstraat in Huizen ziet er verlaten uit met alle leegstand. De meeste winkels in het rijtje zijn verdwenen. De verhuurmakelaar zegt geen langlopende huurcontracten meer af te sluiten, maar kan verder ook niets zeggen over de toekomst van het gebouw.

Van belang voor centrum

Huizen heeft vorig jaar nog aangegeven dat het ‘Blokkerblok’ van belang is voor het functioneren van het centrum. Daarbij werd de nadrukkelijke wens uitgesproken om het pand ‘integraal te herontwikkelen’, wat zoveel betekent als dat het flink verbouwd moet worden en deels een andere functie kan krijgen. Het gebouw zou daarmee een aansprekende entree van het oude dorp moeten worden. Van dat idee is nu nog niet veel te merken.

Naast winkels en woningen die er moeten komen, zou er ruimte moeten zijn voor horeca en zelfs voor een supermarkt. Daar wordt nu al zo'n zeven jaar over gesproken.

Zwijgen

Maar naast het feit dat er nu al lange tijd meerdere winkels leegstaan, is er van ontwikkeling nog niets te merken. De eigenaren - de gemeente en een vastgoedbedrijf - zeggen 'in constructief overleg' te zijn met elkaar. Wat dat inhoudt willen partijen niet kwijt.

Het vastgoedbedrijf laat weten dat je ‘geen trouwkaart verstuurt als de bruid nog geen ja heeft gezegd’ en houdt verder de lippen stijf op elkaar. Ook de gemeente is meermaals om een reactie gevraagd, maar zwijgt in alle talen.

Tekst gaat door onder de foto

Een verlaten aanblik op de Kerkstraat in Huizen
Een verlaten aanblik op de Kerkstraat in Huizen Pieter Witte

Een van de redenen dat het ontwikkelingstraject zo sleept, is volgens de gemeente in elk geval doordat de herontwikkeling niet heel makkelijk is. Zo moeten er de nodige parkeerplaatsen komen, is de toekomstige bevoorrading van de winkels een flinke verkeerspuzzel en het hele project moet uiteraard financieel haalbaar zijn. 

Mooie locatie

De gemeente bespreekt met de beoogde ontwikkelaars momenteel alle moeilijkheden van het proces. De bedoeling is kennelijk dat het vastgoedbedrijf een aangepast plan voorlegt, waarover de gemeenteraad nog moet gaan beslissen. Wanneer dat zal zijn, is onduidelijk. 

De kapper in het winkelcentrum hoopt in elk geval te kunnen blijven zitten waar hij zit. "Het is een mooie locatie", vindt hij. Maar voorlopig loopt zijn contract tot juni en hoopt hij op een verlenging tot eind van het jaar. Maar niets is zeker.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren