ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na veel kritiek: Hilversum verlaagt deel parkeertarieven voor bezoekers, 's avonds gratis | NH Gooi

Na veel kritiek: Hilversum verlaagt deel parkeertarieven voor bezoekers, 's avonds gratis

  • Donderdag 05 september om 20:37 | bijgewerkt: om 20:38 uur
  • Gooise streekredactie

Hilversum gaat haar parkeerbeleid versoepelen. Dat gebeurt nadat de parkeertarieven eerder dit jaar juist flink duurder werden. Dat leidde tot een hoop kritiek. Vooral voor bezoekers gaan de tarieven omlaag en wordt parkeren 's avonds gratis. 

Parkeerautomaat parkeren stock
Parkeerautomaat parkeren stock|Adobe Stock

Hilversum heeft besloten om het parkeerbeleid te versoepelen en sommige tarieven te verlagen. Vanaf volgend jaar wordt parkeren na 21.00 uur gratis voor mensen die parkeren met een bezoekersvergunning. Ook gaat het tarief voor die groep omlaag: van 1,45 naar 1 euro per uur.

Het maximale dagtarief daalt met 50 cent tot 3 euro. Bovendien wordt vanaf volgend jaar de jaarlijkse verhoging van parkeertarieven gestopt.

Wethouder Bart Heller zegt: "We hebben geluisterd naar de kritiek op de bezoekersregeling en besloten de tarieven te verlagen"

Vergunning voor vrijwilligers

Er komt ook een nieuwe vergunning voor organisaties met vrijwilligers. Bedrijven en organisaties mogen voortaan per adres een digitale bezoekersvergunning aanvragen. De wijzigingen zijn ingevoerd na gesprekken met inwoners, bedrijven en organisaties.

Daarnaast wordt de vergunning voor hulpverleners goedkoper, die zakken met van 400 naar 200 euro. 

Volgens het college levert het nieuwe parkeerbeleid naar verwachting 700.000 euro meer op dan begroot. Met de verlaging van de tarieven hoopt men dit overschot te voorkomen.