ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kim kwam 17 jaar geleden om het leven door een brand, vader probeert dader te vinden | NH Gooi

Kim kwam 17 jaar geleden om het leven door een brand, vader probeert dader te vinden

  • Dinsdag 10 september om 13:22 | bijgewerkt: om 13:33 uur
  • Petra de Beij

Met een emotionele oproep probeert Jan Veerman zeventien jaar na de tragische dood van zijn dochter eindelijk antwoord te krijgen op vragen die hij nog steeds heeft. Kim kwam om het leven door een brand aan het Hilversumse Langgewenst, ze woonde boven het pand dat afbrandde. De brand bleek aangestoken, de dader is nog altijd spoorloos. 

Brand Hilversum Langgewenst 2007
Brand Hilversum Langgewenst 2007|Menno Bausch

In de vroege ochtend van 16 september 2007 brak er brand uit in de gevel van een woning en postzegelhandel aan het Langgewenst in Hilversum. De toen 20-jarige Kim Veerman woonde op de zolderetage met een vriendin, die die nacht niet thuis sliep. Kim kon zichzelf niet redden en overleed later die dag in het ziekenhuis.

Al vrij snel bleek dat de brand was aangestoken. Er waren drie brandhaarden. De recherche deed uitgebreid onderzoek, maar het is nooit gelukt om de dader van de brandstichting te vinden.

"Ik hoop dat er iemand opstaat die hiervoor verantwoordelijk is geweest"
Jan Veerman

Kim kwam oorspronkelijk uit Kortenhoef en woonde pas kort in Hilversum. Ze studeerde aan de hotelschool en liep stage bij Hotel Lapershoek.

Na de brand werden er verschillende verdachten aangehouden, maar deze zijn later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Eén van de verdachten, een man, bekende de brandstichting. Nadat zijn verklaringen eerst steeds warriger werden, trok hij deze uiteindelijk in. Hij werd in 2008 vrijgesproken.

Nieuwe tips gezocht

De politie blijft zoeken naar informatie om de zaak op te lossen, maar zonder tips of nieuwe sporen is dat lastig. De vader van Kim doet met behulp van de Peter R. de Vries foundation een emotionele oproep en hoopt dat degene die verantwoordelijk is voor de brand zich meldt en bekent.

Hij hoopt met deze oproep op nieuwe tips of informatie, zodat de politie verder kan in het onderzoek.