ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Man (33) verdacht van opsluiten, verkrachten en mishandelen echtgenote | NH Gooi

Man (33) verdacht van opsluiten, verkrachten en mishandelen echtgenote

  • Afgelopen woensdag om 16:11 | bijgewerkt: om 17:53 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Een 33-jarige man uit Huizen wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben verkracht, mishandeld en opgesloten in haar slaapkamer. Dat gebeurde op 9 juni dit jaar. De vrouw sprong uit haar slaapkamerraam op driehoog om te ontsnappen, waarbij ze haar been verbrijzelde. De man moest zich vandaag voor het eerst voor de rechter verantwoorden.

Valpartij Schieland Huizen
Valpartij Schieland Huizen |Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Een vrouw uit Huizen sprong zondag 9 juni, rond 13.50 uur, uit haar slaapkamerraam van de derde verdieping. Dat gebeurde op het Schieland. Bij de val raakte zij ernstig gewond en verbrijzelde ze (een deel van) haar been. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Diezelfde dag werd haar 33-jarige man aangehouden en vastgezet. Lang was onduidelijk wat hij met de val te maken had. Tot vandaag, tijdens een eerste pro-formazitting bij de rechtbank in Lelystad. Hij zou haar hebben opgesloten in een kamer en haar telefoon hebben afgepakt. Ook had hij haar op 8 of 9 juni mishandeld door met een voorwerp op haar hoofd en lichaam te slaan. 

Daarnaast zou de man zijn echtgenote hebben verkracht. De vrouw zag, volgens een verklaring, geen andere weg dan uit het raam te vluchten. 

Onschuld

De man, die geen Nederlands spreekt, vertelde zelf vandaag dat hij onschuldig is en dat hij onterecht vastzit. "Ik ben geen gewelddadig persoon. Ik heb alle vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat. Ik weet zeker dat mijn onschuld wordt ontdekt", vertaalde zijn tolk voor hem.

"Waarom is zij dan in vredesnaam uit het raam gesprongen?"
Rechter

De rechter vroeg zich af waarom de verdachte dan denkt dat de vrouw uit het raam is gesprongen: "Waarom zou zij dat in vredesnaam hebben gedaan?" De verdachte zegt dat hij dat niet weet. "Ik vraag mij dat ook af. Ik wil hier niet ontkennen dat er tussen ons wat bekvechten is geweest, maar deze beschuldigingen kloppen niet."

Voorlopig vast

De rechter ziet nog geen reden om hem nu vrij te laten, in afwachting tot de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. "Feit is dat uw vrouw drie verdiepingen naar beneden is gesprongen. Ook zijn er nog problemen die niet zijn opgelost, waardoor er kans is op herhalingsgevaar."

De man moet in ieder geval nog tot begin december vastzitten. Het Openbaar Ministerie gaat de komende maanden verder onderzoek doen naar het delict. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.