ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen wil jongeren alert maken voor gevaar van cybercriminaliteit: jongeren worden 'cyber agent' | NH Gooi
  • Thema Veiligheid
  • Maandag 25 maart om 12:58 | bijgewerkt: om 16:10 uur
  • Mika Mulder

Met een spannend computerspel moeten Huizer jongeren alerter worden voor de gevaren van cybercriminaliteit. De jongeren kruipen in het spel in de huid van 'cyber agents' en moeten zo online criminaliteit aanpakken. Dat moet er voor zorgen dat jongeren in het echte leven online oplichting of phishing beter herkennen. 

Gemeente Huizen

Cybercriminaliteit neemt al tijden toe, ook in Huizen. De gemeente heeft daarom de hulp van 'Hackshield' gevraagd. Dit wereldwijde initiatief heeft als doel samenlevingen spelenderwijs 'cyber-weerbaar' te maken. Met de game worden kinderen opgeleid tot 'cyber agents' die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar, samen met de omliggende gemeentes. 

Gevaren

Dat cybercriminaliteit een probleem is en dat bewustwording onder jongeren belangrijk is, weet ook jeugdagent Maureen. "Kinderen komen vanaf jonge leeftijd al veel in aanraking met het internet, daardoor ook met de gevaren", stelt ze. 

De gemeente en de politie proberen jongeren nu met een ludiek filmpje op te roepen het spel te spelen. 

Samenwerken

De Huizer 'cyber agents' kunnen het opnemen tegen leeftijdsgenootjes uit andere gemeenten in de regio. De beste agent wordt gehuldigd en wint een mooie prijs. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren