ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Talkshow Gooise Hangijzers: hoe lossen we de woningcrisis in Hilversum op? | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 29 maart om 19:00 | bijgewerkt: dinsdag 02 april om 11:40 uur
  • NH Gooi

"Gemeente, bewoners en projectontwikkelaars moeten met elkaar om tafel bij elk nieuw plan. Zo houden we de vaart erin." Het is één van de concrete plannen die naar voren komt in de talkshow Gooise Hangijzers. Projectontwikkelaar Raoul van de Wetering vindt dat beslissingen rond bouwplannen sneller genomen kunnen worden als de partijen direct met elkaar in gesprek gaan.

NH

Wethouder Wonen, Karin Walters, is het met Van de Wetering eens, maar geeft ook aan dat er veel gebeurt in Hilversum. Of het genoeg is, is nog de vraag, want het aantal woningzoekenden stijgt jaarlijks. De noodzaak voor snel nieuwe woningen en betere doorstroming van huidige woningen in Hilversum is groot. 

Presentator Ingmar Meijer heeft het idee dat partijen elkaar in een houdgreep hebben en spreekt over een woningcrisis. Dat ontdekt ook NH Gooi-verslaggever Sabine van Rooij als ze de straat op gaat om de meningen in Hilversum te peilen. 

Aan tafel in STUDIO Mediaplein gaat Ingmar het gesprek aan met wethouder Karin Walters van Hilversum, projectontwikkelaar Raoul van de Wetering, Cunera Bossers-Smit van woningcorporatie Gooi en Omstreken (G&O) en Meije Gildemacher van de Hilversumse bewonersvereniging HOP 2040. Insteek: hoe krijgen we de Hilversumse woningmarkt weer in beweging?

NH en NH Gooi maken iedere maand vanuit de Hilversumse studio een talkshow met onderwerpen voor betrokken inwoners. De eerstvolgende uitzending is op 26 april.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren