ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer skaters teleurgesteld: vernieuwen van skatebaan duurt veel te lang | NH Gooi
  • Thema Veiligheid
  • Vrijdag 05 april om 10:00
  • Hugo Peters

Huizer skaters zijn teleurgesteld dat het aanpakken van hun skatebaan alsmaar op zich laat wachten. Het vernieuwen van het skatepark aan het Gooierhoofd zou dit half jaar dan eindelijk gaan gebeuren, maar blijkt langer te duren. En dat terwijl de veiligheid van het skatepark al langer niet meer te garanderen is door flinke slijtage. 

Skatebaan Huizen
NH Gooi / Hugo Peters

De Huizer skaters vragen al jaren om een nieuw skatepark. Twee jaar geleden kreeg de gemeente een flinke subsidie van de provincie om onder meer het skatepark aan te pakken. Dat gaf hoop, maar de aanpak wordt nu alweer vooruit geschoven. 

De skaters zelf zitten daarom nog altijd zonder goede plek om hun sport te beoefenen. Op het eerste gezicht is er namelijk weinig mis met het Huizer skatepark, maar wanneer je dichterbij komt is het knap lastig om niet tegen de kuilen in het verrotte asfalt aan te lopen. Ook zijn de
metalen obstakels gaan uitzetten en krioelt er op veel plekken onkruid.

Ergens anders skaten

Het wachten zorgt ervoor dat de skaters voorlopig hun heil maar ergens anders zoeken. Maxim skate al een paar jaar elke dag, maar zoekt ook maar andere plekken op. Volgens hem zijn de metalen obstakels van de skatebaan in zijn eigen dorp 'spekglad' en is de grond 'enorm ruw'. "Het park is ook slecht belicht en daarom ook niet goed gangbaar in de avonduren", vertelt hij. 

"Er zijn nu echt veel skaters die op zoek zijn naar een goede plek, die heeft Huizen gewoon niet meer"
Skater Maxim

Net als veel andere skaters kan Maxim niet wachten op een vernieuwde skatebaan. "Mocht de baan vernieuwd worden, dan gaat dat zeker veel publiek aantrekken. Er zijn nu echt veel skaters die op zoek zijn naar een goede plek, die heeft Huizen gewoon niet meer." 

Afspraken maken ging slecht

Skater Yoram probeert de vernieuwing van de skatebaan al jaren van de grond te krijgen en probeert naar eigen zeggen al acht jaar afspraken met de gemeente. Dat schoot nooit op, maar twee jaar geleden mocht hij met andere skaters meedenken over het ontwerp van de nieuwe skatebaan.

Tekst gaat door onder de foto.

Skatebaan Huizen
NH Gooi / Hugo Peters

Een goede stap, vond hij. "Door skaters mee te laten denken sluit je namelijk dingen uit die non-skaters over het hoofd zien. Bijvoorbeeld dat de obstakels beter van beton kunnen zijn dan van metaal, wat erg glad is en veel te heet wordt in de zomer", legt hij uit. 

Ook Yoram vindt het jammer dat het weer iets langer duurt voor de nieuwe skatebaan er komt, maar heeft wel het vertrouwen dat het nu goed komt. Volgens hem werken de gemeente en de Huizer skatecommunity nu eindelijk goed samen. 

Verbouwing start na de zomer

Yorams vertrouwen lijkt ook te kloppen. De Huizer skaters hebben hun zorgen nog niet uitgesproken of er komt goed nieuws van de wethouder. De verbouwing van het skatepark gaat na de zomervakantie van start. Dat is wat later dan gepland, maar er gaat dus toch wat gebeuren.

De wethouder geeft het aanpakken van de skatebaan voorrang op de rest van de plannen met het Gooierhoofd. De gemeenteraad moet nog voor de zomer groen licht geven voor de plannen. Tot die tijd moeten de skaters nog heel even ergens anders skaten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren