ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum wil weten wat Hilversummers van fusie met Wijdemeren vinden | NH Gooi

Hilversummers worden gevraagd hun mening te geven over een mogelijke fusie met Wijdemeren. De gemeente verstuurt daarom een enquête. Dat is een belangrijke stap op weg naar een eventuele fusie, Hilversum wil zeker weten dat er genoeg draagvlak is. 

Hilversum luchtfoto
Vranz van Maaren

Op dit moment onderzoekt de gemeente Wijdemeren naar mogelijkheden om te fuseren. Buurgemeenten Hilversum en Gooise Meren lijken daarbij allebei geschikte kandidaten. Om dit verder te onderzoeken worden verkennende gesprekken gevoerd en vinden aanvullende onderzoeken plaats.  

Onderzoek

Hilversum onderzoekt wat een fusie in de praktijk zou betekenen. Daarom wil de gemeente antwoord krijgen op onder andere de vraag wat de fusie voor effect heeft op inwoners en hoe het financiële plaatje eruit ziet. De enquête zelf moet laten zien met welke vragen Hilversummers zitten. 

De enquête maakt deel uit van de zogeheten verkenningsfase waarin verschillende onderzoeken worden uitgevoerd. De verwachting is dat dit tot de zomer duurt. 

Resultaten

De resultaten worden voorgelegd aan de Hilversumse gemeenteraad. Hieruit moet blijken of Hilversum aan een volgende ronde gesprekken en onderzoeken gaat nemen. Dit wordt de onderzoeksfase. Pas na deze fase neemt de gemeenteraad een besluit om wel of niet te fuseren. Mocht dit zo zijn, dan zal in 2027 de fusie plaatsvinden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren