ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na 22 jaar nog volop vraagtekens: wie vermoordde Hilversummer Martien van der Meijs? | NH Gooi
  • Zaterdag 13 april om 12:58 | bijgewerkt: maandag 15 april om 16:00 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Het was een nachtmerrie, alweer 22 jaar geleden: op de Hilversumse Admiraal de Ruyterlaan werd Martien van der Meijs (72) in koele bloede neergestoken. Martien was 's avonds laat zijn hondje aan het uitlaten toen hij plots werd aangevallen. Hij overleed diezelfde avond. De dader is nog altijd spoorloos, maar als het aan zijn dochters ligt niet voor lang meer. Ze vragen opnieuw aandacht voor deze 'cold case'.

NH Nieuws

Tips?

Heb je tips over deze zaak, mail dan naar noor.vanscherpenzeel@nhmedia.nl

Hij zou alleen nog maar zijn hondje Banjer uitlaten, de 72-jarige Martien van der Meijs. Maar toen hij bijna thuis was, werd hij door een nog onbekende man meerdere keren in zijn rug gestoken. Het lukte hem nog naar zijn voordeur te lopen, maar hij kwam nooit meer binnen.

Hoop op vinden van dader

We zijn inmiddels 22 jaar verder en nog steeds is er niemand opgepakt voor de moord op de Hilversummer.

Nu krijgt de zaak opnieuw aandacht, in de hoop tóch de dader te vinden. "Er is DNA-materiaal gevonden wat ons verder kan brengen", vertelt dochter Wicky van der Meijs. Dat materiaal kan opnieuw onderzocht worden. 

De zaak wordt opgepakt door de Peter R. de Vries Foundation, onder de noemer 'Case not closed'. En dat is niet voor het eerst, want ook voordat Peter R. de Vries zelf werd vermoord, was hij al erg bij deze zaak betrokken.

In bovenstaande video vertellen Wicky en schoondochter Inge wat er in de nacht van 29 op 30 januari 2002 precies is gebeurd en doen ze een emotionele oproep aan de dader. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren