ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Opbouw Koningskermis Hilversum ondanks noodweer van start | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Maandag 15 april om 17:13
  • Hugo Peters

De Koningskermis opent vanaf aankomende woensdag weer zijn deuren op het Hilversumse Marktplein. Medewerkers zijn druk aan de slag met de opbouw om bezoekers van jong en oud op tijd te kunnen ontvangen. Dat het slechte weer de kermiscrew niet in de weg zit, blijkt uit hoe zij moeiteloos regen en wind trotseren tijdens het gebruiksklaar maken van metershoge attracties.

Al vroeg in de morgen begon de opbouw van het jaarlijkse evenement dat in het teken staat van Koningsdag. Voor uitbaters zit er achter de opbouw van hun kramen en attracties zeker enige tijdsdruk, zo moet de kermis binnen twee dagen klaar zijn om te openen. 

Een redelijk aantal hoosbuien, windstoten en zelfs een door het KNMI afgegeven code geel zat hen daarbij niet in de weg. De opbouw werd als een standaard routineklus geklaard en er vielen zelfs onderlinge grappen.

Opbouw is een balanceeract

Niet alleen het weer maar ook de hoogtes van verschillende attracties bleken voor het opbouwteam weinig bijzonders. Zo balanceerde een enkeling zelfs op de spekgladde rails van de ‘Magic Mouse’, een achtbaan op het midden van het plein. Ook werd de opbouw van het ‘Sky Vision’ reuzenrad niet stilgelegd en was een kleine groep druk bezig met het aanbrengen van steunpilaren. 

Of het slechte weer, wat er volgens de weersvoorspelling aankomende week aan zit te komen, roet in het eten gaat gooien voor een bezoek aan de Koningskermis is vooralsnog onduidelijk. Maar aan de kermiscrew ligt het in ieder geval niet, zij zijn vastberaden om er dit jaar weer een succes te maken.

De Koningskermis is van 17 tot en met 29 april geopend. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren