ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politie maakt fraudeur herkenbaar, Bussumse vrouw nog altijd haar spullen kwijt | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 24 april om 16:00 | bijgewerkt: afgelopen dinsdag om 11:07 uur
  • Bureau NH

De politie heeft vandaag in Bureau NH herkenbaar beeld getoond van een fraudeur die vorige maand allemaal persoonlijke spullen heeft meegenomen bij een 77-jarige vrouw uit Bussum. Hij haalde onder meer een kluis en een bankpas op, onder het mom van het veiligstellen bij de bank.

Bureau NH Afgemeld

Update 18-6-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachte staat verwijderd. De politie bedankt iedereen voor het meedenken!

De verdachte doet zich donderdagmiddag 21 maart voor als bankmedewerker. Het slachtoffer wordt opgebeld door iemand die zich voordoet als personeelslid van de fraudedesk van de bank. Er wordt zo op haar ingepraat dat ze overtuigd raakt.

De vrouw is op dat moment thuis in haar woning aan de Meentweg. Daar komt bovenstaande jongeman aangelopen om alle spullen mee te nemen. Met haar pinpas trekt hij uiteindelijk 500 euro uit de muur.

Minderjarig?

De man wordt geschat tussen de 17 en 24 jaar oud te zijn, heeft een lichte huidskleur en slank postuur. Hij heeft donker kort krullerig haar met opgeschoren zijkanten. Vanwege zijn vermoedelijke minderjarigheid wilde de politie en het OM de verdachte eerste onherkenbaar tonen.

Dat gebeurde vorige week in Bureau NH. Sindsdien heeft hij zich nog altijd niet gemeld, ook zijn identiteit is niet bekend bij de politie. Daarom wordt hij nu volledig herkenbaar laten zien, dit is zijn signalement:

Herken je de verdachte of wil je jezelf melden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH: vandaag om 17.10 uur op TV.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren