ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blikseminslag zorgt voor brand in Nederhorst den Berg | NH Gooi

Blikseminslag zorgt voor brand in Nederhorst den Berg

In het dak van meerdere woningen aan de Wethouder Bloklaan in Nederhorst den Berg heeft vannacht brand gewoed. De brand is ontstaan door blikseminslag. Er raakte niemand gewond. Ook in het West-Friese Berkhout sloeg de bliksem in, maar bij de brand vielen geen gewonden. 

Blikseminslag
Blikseminslag |Inter Visual Studio

Door blikseminslag is er vannacht brand ontstaan in het dak van twee woningen aan de Wethouder Bloklaan in Nederhorst den Berg. Om te zorgen dat de brand niet oversloeg op andere woningen in het blok, schaalde de brandweer op naar een grote brand. Uiteindelijk viel het mee: de brand was redelijk snel onder controle. 

Een woordvoerder van de brandweer laat weten: "Door rookontwikkeling moesten meerdere buurtbewoners hun huis uit vannacht. Sommigen van hen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand raakte gewond."

De straat was gedurende de brand tijdelijk afgesloten, maar inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer. Het is onduidelijk wanneer de bewoners weer terug naar huis kunnen. 

Blikseminslag in Berkhout

Een woning in Berkhout is ook getroffen door de bliksem. Er vielen geen gewonden. Het huis is door brand wel zwaar beschadigd. De brandweer voorkwam dat de brand kon overslaan op andere woningen. De schade wordt opgenomen door Stichting Salvage. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.