ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sijsjesberg blijft 'beste plek' voor veelbesproken Huizer speelbos | NH Gooi
  • Thema Natuur
  • Dinsdag 14 mei om 15:18 | bijgewerkt: om 15:19 uur
  • Gooise streekredactie

Het stuk natuur achter zwembad Sijsjesberg blijft de beste plek voor de aanleg van het veelbesproken Huizer speelbos. Dat concludeert het adviesbureau dat de laatste tijd een verbeterd locatieonderzoek heeft gedaan. De weg voor de aanleg van het al langer gewenste speelbos lijkt daarmee open te liggen. 

Natuurspeeltuin stock
Foto ter illustratie Adobe Stock

Huizen heeft al jaren plannen om een speelbos aan te leggen in de natuur achter zwembad Sijsjesberg. De wens wordt gedeeld door het Goois Natuurreservaat, de beheerder van het natuurgebied. Het stuk natuur wordt vanaf het begin al bestempeld als de meest geschikte plek. 

Buurtbewoners denken daar echter anders over. Ze vrezen meer overlast. Dat zeggen ze nu al te hebben door de vele bezoekers van het zwembad. De komst van het speelbos zou dat alleen maar erger maken. Bovenal stellen ze dat er wel veel betere plekken zijn. 

De buurt stapte naar de Raad van State en kreeg daar deels gelijk. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat de gemeente Huizen onvoldoende had aangetoond waarom de Sijsjesberg dan echt de beste plek zou zijn en andere plekken moesten afvallen. De verleende vergunning voor het speelbos werd door de rechter van tafel geveegd en de gemeente kreeg de opdracht de keuze voor de Sijsjesberg beter te onderbouwen. 

Verbeterd locatieonderzoek

De gemeente heeft een verbeterd locatieonderzoek laten doen met door een extern adviesbureau. Dat bureau heeft nog een keer gekeken naar alle mogelijke locaties voor het speelbos. 

Er werd naast de Sijsjesberg gekeken naar de Huizer Eng, twee plekken bij Bikbergen, bij Crailo, de Tafelbergheide en het zogeheten Ericaterrein. Alle plekken werden beoordeeld op zeker twaalf criteria. Van alle plekken komt de Sijsjesberg er nog het best uit: op de meest belangrijke punten zoals nabijheid en veiligheid scoort het gebied het best. De Huizer Eng en Crailo volgen op gepaste afstand. 

De conclusie van het rapport is dan ook helder: de Sijsjesberg blijft de meest geschikte plek voor de komst van het speelbos. De weg lijkt daarmee vrij voor een nieuwe vergunning voor de aanleg van het speelbos. Een groot deel van de Huizer gemeenteraad gaf eerder aan achter de keuze voor de Sijsjesberg te blijven staan. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren