ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drugs, wapens en cash gevonden bij inval Hilversums restaurant, één medewerker aangehouden | NH Gooi

Drugs, wapens en cash gevonden bij inval Hilversums restaurant, één medewerker aangehouden

De politie viel gisteravond binnen in een restaurant op de hoek van de Larenseweg en Kamerlingh Onnesweg in Hilversum, na meerdere meldingen van illegaal gokken en drugshandel. Bij de inval vond de politie drugs, wapens en contant geld. Eén medewerker werd gearresteerd.

Inval restaurant Hilversum
Inval restaurant Hilversum|Caspar Huurdeman Fotografie

De afgelopen maanden kreeg de politie veel (anonieme) meldingen binnen over het Italiaanse restaurant. Het zou bijna nooit open zijn en op 'vreemde uren' was er wel bedrijvigheid te bespeuren, meldt de politie.

De politie besloot de zaak te onderzoeken en kreeg 'sterke aanwijzingen' dat vanuit het restaurant werd gehandeld in verdovende middelen, ook zou er illegaal worden gegokt. Dit leidde tot een inval van de politie gisteravond. 

Drugs, mes en pepperspray

Tijdens de inval waren ongeveer veertig personen aanwezig. Alle aanwezigen werden gefouilleerd en bij één medewerker, een 37-jarige Huizer, trof de politie een handelshoeveelheid verdovende middelen aan. Hij is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Tekst gaat door.

Bij een andere medewerker trof de politie een mes aan, hij ontving een proces-verbaal. Ook nam de politie een busje pepperspray in beslag dat in een voertuig lag van één van de klanten.

Het arrestatieteam betrapte ruim tien mensen op illegaal gokken. Ze werden allemaal verhoord en hun zaken zijn doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Bijna 8.000 euro aan contanten, afkomstig van verschillende klanten, werd in beslag genomen wegens verdenking van illegaal gokken.