ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Woning beschoten in 's-Graveland op 'rustig' hofje | NH Gooi

Woning beschoten in 's-Graveland op 'rustig' hofje

  • Vrijdag 12 juli om 13:36 | bijgewerkt: om 20:43 uur
  • Daan Visser

Een woning aan het Zuidereinde in 's-Graveland is vannacht beschoten. Dat meldt de politie. Rond 3.00 's nachts hoorde de bewoner enkele harde knallen. Toen de bewoner poolshoogte nam werden er een aantal hulzen gevonden, waarna de politie is gebeld. Niemand raakte gewond.

Hofje aan het Zuidereinde in 's-Graveland waar een woning is beschoten
Hofje aan het Zuidereinde in 's-Graveland waar een woning is beschoten|NH Media

De woning staat op een hofje aan het Zuidereinde. Hoewel een woordvoerder van de politie vertelt dat de woning schade heeft opgelopen, is er vanaf de buitenkant geen schade te zien. Een agent is 's middags langs geweest om een verklaring bij de bewoner af te nemen.

Niets gehoord

Het hofje wordt door omwonenden omschreven als een van de meest 'rustige' en 'saaie' plekken van het Zuidereinde. Ze vertellen dat ze geen schoten hebben gehoord. Sommigen zeggen alleen politie 's nachts te hebben gezien. 

Van knallen worden de omwonenden sowieso niet snel wakker, vertellen ze. Er wordt in de omgeving van het boerendorp namelijk vaak geschoten vanwege de jacht, faunabeheer of er wordt vuurwerk afgestoken. 

Getuigen

De politie tast op dit moment nog in het duister, zo laat de woordvoerder weten. Ze roepen getuigen of mensen die iets gehoord hebben op om zich te melden.