ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Getouwtrek over terras restaurant in Loosdrecht: staat het op de stoep of niet? | NH Gooi

Getouwtrek over terras restaurant in Loosdrecht: staat het op de stoep of niet?

  • Donderdag 05 september om 17:58 | bijgewerkt: vrijdag 06 september om 16:43 uur
  • Erik Bootsman

Staat het terras van het Loosdrechtse restaurant op de stoep of niet? Dat is de inzet van een discussie tussen restauranteigenaar Oscar Kelada en de gemeente. De Loosdrechter kreeg zaterdag van een handhaver te horen dat hij het terras deels weg moest halen om de stoep vrij te maken. Maar hij is zich van geen kwaad bewust. 

Terras langs de stoep
Terras langs de stoep|Erik Bootsman

De onduidelijkheid ontstond op zaterdag toen er plots een handhaver van de gemeente Wijdemeren voor de deur stond. Volgens Kelada moet hij zijn terras aan de straatzijde ontruimen.

Hij vindt dat onterecht omdat het terras op zijn terrein ligt. Hij spreekt van een pesterij. En dat is volgens hem niet voor het eerst. Er is al langer veel discussie tussen hem en de gemeente over zijn zaak en zijn terras. 

Overleg

Op de stoep staan nu plantenbakken, er wordt een muurtje gebouwd en er staan tafels en stoelen aan de kant van de straat. Volgens de Kelada allemaal op eigen terrein en mag dit dus gewoon. Volgens de gemeente klopt dit en blijkt uit de gegevens van het kadaster dat een deel van het terras op openbaar terrein staat.

Navraag bij de gemeente leert dat de zaak toch iets genuanceerder ligt en het zeker niet om pesterij van de gemeente gaat, aldus de gemeente. De gemeente wil binnenkort met de restauranteigenaar overleggen over het terras.