ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sven ontwierp het Hilversumse monument voor de slachtoffers van de MH17-ramp | NH Gooi

Sven ontwierp het Hilversumse monument voor de slachtoffers van de MH17-ramp

  • Maandag 15 juli om 09:00
  • Erik Bootsman

Zonnebloemen beelden de Hilversumse slachtoffers van de MH17-ramp uit. In brons gevat staan ze in het Dudokpark, vlak naast het Raadhuis. Het monument is de plek waar de vijftien slachtoffer worden herdacht. Sven Lamme is de ontwerper van dit bijzondere werk, waar veel symboliek in verscholen zit. 

Erik Bootsman

Het is een jaar na de MH17-ramp wanneer een groep betrokkenen een monument voor de Hilversumse slachtoffers wil laten maken. Nabestaanden, vrienden, pastoor Jules Dresmé en zelfs burgemeester Pieter Broertjes zoeken naar een ontwerp dat iedereen kan bekoren.

Zonnebloemen 

Al snel wordt het duidelijk dat het zonnebloemen moeten worden. Want zonnebloemen omringden het wrak en de slachtoffers van vlucht MH17 op 17 juli 2014.

De groep komt terecht bij ontwerper Sven Lamme, een jong talent uit Hilversum. Sven neemt de verantwoordelijkheid op zich en komt samen met de Soester smit Rein Tupker tot een unieke uitbeelding van de vijftien Hilversumse slachtoffers. De vijftien bronzen zonnebloemen zorgen ervoor dat de vijftien Hilversumse slachtoffers nooit vergeten worden.

MH17-ramp

Aanstaande woensdag is het 10 jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergehaald. 298 inzittenden kwamen hierbij om het leven, waarvan vijftien Hilversummers. De ramp sloeg een groot gat in de Gooise gemeenschap.

In deze serie van drie video's blikken onder andere met nabestaanden terug op deze ramp en de initiatieven en herdenkingen die eruit voortkwamen.