ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Crowdfunding voor inclusieve speeltuin behaald: "Na de zomer rond de tafel" | NH Gooi

Crowdfunding voor inclusieve speeltuin behaald: "Na de zomer rond de tafel"

  • Vrijdag 26 juli om 12:00 | bijgewerkt: om 14:19 uur
  • Eva Doesborgh

Het doel van de crowdfunding voor een inclusieve speeltuin in Huizen is gehaald. De gemeente was bereid om de speeltuin rolstoeltoegankelijk te maken en inclusieve speeltoestellen te plaatsen als 5000 euro zou worden opgehaald. "Nu dat is gelukt, kunnen we verder gaan praten", vertelt initiatiefnemer Cees Leeflang.

Snapshot Video 250893 (01:09)
Snapshot Video 250893 (01:09)|NH Media / Eva Doesborgh

Cees woont tegenover de speeltuin en ziet regelmatig dat kinderen met een beperking niet mee kunnen spelen. Toen de Jumbo in Huizen een buurtinitiatief wilde steunen, had Cees dan ook al snel een idee klaarliggen: hier moeten inclusieve speeltoestellen komen en het moet rolstoeltoegankelijk worden. En dat idee werd beloond. Hij ontving duizend euro van de supermarkt.

De gemeente was ook enthousiast over zijn idee, maar vertelde Cees niet financieel te kunnen bijdragen. Wel wilden ze hem helpen met de plaatsing van de speeltoestellen en de speeltuin rolstoeltoegankelijk maken, mits Cees nog 4000 euro extra zou ophalen. En dat is gelukt. Met behulp van een crowdfunding is dat doelbedrag na zo'n twee maanden behaald.

De mogelijkheden

Cees nodigde de gemeente dan ook trots uit bij de speeltuin voor zijn deur. "Toen zijn we al een keer samen gaan kijken naar de mogelijkheden." Hij legt uit dat de aanleg misschien iets anders zal lopen dan gedacht, omdat een groot stuk van het terrein rolstoeltoegankelijk gemaakt zou moeten worden. "En dan kunnen de kosten van de aanleg voor de gemeente erg ver oplopen."

Ook heeft de gemeente ooit bedacht dat dit een 'natuurlijke speeltuin' moet zijn. Ze vragen zich dus af of ze het gras en zand wel willen vervangen door rolstoeltoegankelijk materiaal.

Een andere optie zou de speeltuin achter Cees z'n huis zijn. "Die is drie jaar geleden gerenoveerd en al rolstoeltoegankelijk gemaakt. Met het opgehaalde geld zouden we ook deze speeltuin kunnen uitbreiden, met nog twee extra inclusieve speeltoestellen", vertelt hij.

Toch liggen nog alle opties open, vertelt de initiatiefnemer. "Ik heb nog een aanvraag gedaan bij een buurtfonds. Als ik zo nog een aardig geldbedrag erbij verzamel, zijn er natuurlijk een stuk meer mogelijkheden." Na het zomerreces gaat Cees weer met de gemeente rond de tafel. 

In juni sprak NH Gooi met Cees over zijn crowdfunding:

NH Nieuws / Eva Doesborgh