ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blote biker moet nachtje brommen na confrontatie met boze bewoners | NH Gooi

Blote biker moet nachtje brommen na confrontatie met boze bewoners

  • Vrijdag 16 augustus om 10:26 | bijgewerkt: om 13:10 uur
  • Daan Visser

Een naaktfietser is woensdag door de politie aangehouden na een confrontatie met bewoners van woonwagencentrum Egelshoek in Hilversum. Op een filmpje is te zien hoe de groep hem stopt en achtervolgt. De naturist belandde uiteindelijk op het politiebureau. 

Naaktfietser bij woonwagencentrum De Egelshoek
Naaktfietser bij woonwagencentrum De Egelshoek|Screenshot uit rondgaand filmpje

"Broek aan, nu! Er lopen hier kinderen!", schreeuwt iemand in de video. De naakte man op de racefiets schrikt op. Na een korte woordenwisseling wordt zijn fiets afgepakt en neemt hij de benen. De bewoners zetten de achtervolging in. "We gaan hem pakken!", klinkt het nog. Dat is het filmpje afgelopen. 

Een woordvoerder van de politie bevestigt het incident en meldt dat er inderdaad een 32-jarige man uit Utrecht is opgepakt voor naaktfietsen. "Hij heeft een nacht in de cel doorgebracht en heeft een boete gekregen voor het naaktfietsen." Inmiddels is de man weer op vrije voeten. 

'Blootgewoon'

Op de fietstas van de naaktfietser staat 'Blootgewoon.' Dat is een merk van NFN Open & Bloot, de belangenorganisatie voor alle Nederlandse naaktrecreanten.

De organisatie is niet bekend met het incident en de persoon in kwestie, maar schetst dat er wel degelijk regels zijn over waar wel en niet naakt gerecreëerd mag worden. "Het lijkt erop dat deze man bloot fietst op de openbare weg en dat is bij wet (artikel 430a WvS) verboden", zo laat de woordvoerder in een reactie weten.

Op de site van NFN waarschuwt de organisatie dan ook dat je beboet kan worden als je op plekken naakt recreëert waar naaktrecreatie niet mag. Ook distantieert NFN zich van exhibitionisme, wat niets met naaktrecreatie te maken heeft.

Naaktrecreatie in de omgeving

In de buurt zijn twee plekken waar naakt gerecreëerd kan worden: de gaycamping HollandMenCamp in Loosdrecht en het naaktstrand De Strook in Breukeleveen. De gaycamping laat weten deze man niet te kennen en dat het geen campinggast van hen is. Zij zijn ook niet bekend met het incident en voegen daaraan toe dat hun gasten niet naakt op de openbare weg zullen komen.