ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Michael Jackson en Tina Turner waren kind aan huis in deze studio in Hilversum | NH Gooi

Michael Jackson en Tina Turner waren kind aan huis in deze studio in Hilversum

  • Maandag 19 augustus om 13:53 | bijgewerkt: om 16:43 uur
  • Petra de Beij

The Rolling Stones, Tina Turner, David Bowie, Michael Jackson en Foo Fighters waren er kind aan huis. Maar ook Nederlandse sterren als BZN, André Hazes en Golden Earring wisten deze plek vaak te vinden: Wisseloord Studios. In 1979 werd de studio geopend. Beeld & Geluid dook in hun archief en viste deze bijzondere beelden boven water. 

Beeld & Geluid

Verscholen in het groen van Hilversum zit Wisseloord. Het is één van de meeste gebruikte studio's ter wereld. In 1978 werden de studio's gebouwd en in 1979 geopend door Prins Claus. Platenlabel PolyGram wilde met eigenaar Philips een studio bouwen met internationale allure. Maar het was de Nederlandse popgroep Bots die al in 1978 gebruik mochten maken van de studio. Tussen de bouwvakkers en werkzaamheden door, namen zij het album 'Wie zwijgt, stemt toe' op. 

Maar het duurde niet lang voordat ook internationale artiesten de studio wisten te vinden. Michael Jackson, Elton John en Mick Jagger om er een paar te noemen. Het kwam dan ook regelmatig voor dat de artiesten die er opnamen, na afloop het centrum van Hilversum in gingen. Zo kwam Mick Jagger in café de Karroesel terecht, waar een muurschildering nog steeds aan dat moment herinnerd.

Hoewel de studio in 2009 failliet ging, werd er in 2010 een doorstart gemaakt. Wisseloord is daarmee nog steeds in gebruik. 

Hilversum 600 jaar

Voor de viering van 600 jaar Hilversum dook Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de mediastad. Het komende jaar, elke maandag om de twee weken, laat NH Gooi online en op televisie deze bijzondere beelden zien.

Zo zijn er beelden van de opening van de Beatrixtunnel in 1938, het onthaal van olympisch kampioen Nel van Vliet en het jubilerende radioprogramma Kleutertje Luister. De geschiedenis van Hilversum is tot het einde van het feestjaar 2024 gratis te bekijken in de lounge van Beeld & Geluid.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.