Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Zondag 01 maart
  • Regio Hilversum

JAl 60 jaar is Ruud Bos componist. Zijn werk klinkt al jaren in theaters, op radio en televisie, vaak zonder dat de luisteraar weet dat hij dit geschreven heeft. Het Goois Symfonie Orkest geeft, in samenwerking met Ruud Bos, een indruk van de veelzijdigheid van deze grootheid in de lichte muziek.

In de rij bij De Efteling, onderweg in de Vogel Rok, Fata Morgana, Droomvlucht, de Harem; in dit Brabantse park klinkt vaak muziek van Bos. Of de pakkende intromuziek van tv-series De Fabriek en De Appelgaard. En liedjes als De Enige De Echte, De Scheveningse Tram, Alleen Uit Leed: ook van Bos. Natuurlijk ook veel liedjes van De Fabeltjeskrant of muziek bij een speelfilm als Het Verboden Bacchanaal.

Het werk van Ruud Bos is een constante factor in decennia omroephistorie. Daarom is de lokatie van het jubileumconcert ook goed uitgekozen: de oude VARA-studio, tegenwoordig het MCO-gebouw. Cabaretier Ivo de Wijs presenteert de avond, Maaike van Widdershoven en Wil van der Meer zingen verschillende liedjes.

Het Goois Symfonie Orkest onder dirigent Joost Geevers wordt aangevuld met een swingend combo. Verder heeft Ruud Bos speciaal voor het orkest nog een nieuw stuk geschreven: Oud Over. Een titel die bepaald niet van toepassing is, niet op het orkest, zeker niet op Ruud Bos.

Concert zondag 1 maart 2020, 15 uur, Muziek Centrum van de Omroep
Composities van Ruud Bos
Uitvoerenden: Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers, mmv Maaike van Widdershoven en Wil van der Meer (zang) Presentatie: Ivo de Wijs
Kaarten: € 17,50; € 8 (12-18 jaar); gratis onder 12. Verkrijgbaar aan de zaal of via www.gooissymfonieorkest.nl

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren