• Maandag 05 oktober
  • Regio Huizen

In de week van 5 tot en met 9 oktober 2020 vindt de Week van de Veiligheid plaats. Deze week staat in het thema van weerbaarheid. De gemeente Huizen gaat met verschillende activiteiten in op hoe inwoners van Huizen kunnen voorkomen slachtoffer te worden van criminaliteit.

Videopresentatie en training online fraude
Op maandag 5 oktober start een videopresentatie over online fraude op de veiligheidswebsite van de gemeente Huizen (www.huizen.nl/veilighuizen). Deze wordt onder de aandacht gebracht via de social media kanalen van de gemeente. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer onder andere whatsappfraude en phishing mails.
Van 19.00 tot 21.00 uur vindt in het Visnet in Huizen een training plaats over online fraude en babbeltrucs. Het aantal plekken voor deze training is beperkt. Aanmelding vindt plaats via het bestuur van de Huizer buurtpreventieverenigingen.

Webinar over nepnieuws
Op dinsdag 6 oktober wordt een online webinar over nepnieuws gegeven door Beeld en Geluid uit Hilversum. Deze webinar vindt digitaal plaats van 19.30 tot 21.00 uur en gaat in op het bestaan en herkennen van nepnieuws. Aanmelden voor de webinar kan via een e-mail naar h.versteeg@huizen.nl.

Ondermijning
Op woensdag 7 oktober wordt een videopresentatie over ondermijning op de veiligheidswebsite en social media kanalen van de gemeente Huizen geplaatst. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer ondermijning, signalen van ondermijning en de aanpak van ondermijning door de gemeente en haar veiligheidspartners.

Woninginbraak en autokraak
Op donderdag 8 oktober start een videopresentatie over woninginbraak en autokraak op de veiligheidswebsite en via de social media kanalen van de gemeente Huizen. In deze videopresentatie bespreekt Maarten van Weel (adviseur Keurmerk Veilig Wonen) woninginbraak, autokraak en maatregelen die men kan nemen om dit te voorkomen. Van 9.00 tot 14.30 uur staat Maarten van Weel met zijn informatiewagen over inbraak bij winkelcentrum de Oostermeent om vragen te beantwoorden.

Vragen stellen aan burgemeester en politiechef
Op vrijdag 9 oktober kunnen inwoners van Huizen digitaal vragen stellen burgemeester Niek Meijer en politiechef Basisteam Gooi-Noord Carmen van den Bogaert-Bruins over veiligheid. Heeft u vragen over veiligheid (in Huizen) of wilt u weten wat de gemeente en de politie doen met betrekking tot bepaalde veiligheidsonderwerpen? Stel dan op deze laagdrempelige manier uw vragen aan de burgemeester en politie. De burgemeester en politie zullen tussen 15.00 en 16.00 uur vragen beantwoorden via een livestream op Facebook en via Zoom. Uiterlijk een week van tevoren kunt u zich registreren via de Zoomlink op www.huizen.nl/veilighuizen. Het is ook mogelijk om op 9 oktober zonder registratie mee te kijken via de Facebookpagina van de gemeente (www.facebook.com/gemeenteHuizen).

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren