Fragment gemist

NH Gooi Zaterdag

← Toon alles Programmainfo

NH Gooi Zaterdag - Beste buur van het jaar

Beter een goede buur dan een verre vriend. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is daarom op zoek naar de beste buur van het jaar.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Budgetcoaches voor jongeren

Huizen en Blaricum gaan budgetcoaches inzetten voor jongeren tot 21 jaar om bij te dragen aan een financieel sterke positie in de toekomst. Afgelopen maandag 12 augustus was er gelegenheid vragen te stellen aan de verantwoordelijke wethouders en de budgetcoaches. Verslaggever Michel Stoeltie sprak met wethouder Gerard Knoop en budgetcoach Talar Boyacian. Het inloopspreekuur is in Huizen iedere dinsdag van 15:30 tot 17:30 in Connect aan het Gooierserf 124. In Blaricum kunnen jongeren iedere dinsdagmiddag terecht van 15:30 tot 17:30 in de Malbak aan de Wetering 122.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Blaricumse Kermis voor de 60e keer

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, de Blaricumse Kermis komt eraan. Dit keer met allemaal extra activiteiten omdat het de 60e keer is, althans volgens sommigen. Hoe het ook zij, het wordt weer feest in Blaricum en dat begint al zaterdag met allerlei festiviteiten. Mary Voigt sprak met Joan de Zwart Bloch, burgemeester van Blaricum, over het komende feest en hoe dat in goede banen te leiden.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Foodtruckfestival Huizen

Zaterdag 17 augustus begint om 13.00, naast onze studio op de IJsselmeerstraat in Huizen, het Foodtruckfestival Tjoeke Tjoeke Food Food. In de studio organisator Gera van Vliet van Bruisend.nu.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Column Leo Janssen

Johnny Jordaan zong er al over: 'Een pikketanussie gaat er altijd in'. Alles wat u nog niet weet over een pikketanussie wordt u vandaag uitgelegd in de column van Leo Janssen, oud-wethouder en loco-burgemeester van Laren.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Wereldmuggendag

Deze week was in het nieuws dat er inmiddels al 56 mensen met dengué in het ziekenhuis liggen, 31 meer dan vorig jaar, en dan is het dinsdag 20 augustus ook nog eens wereldmuggendag. De bedoeling van die dag is dat we kijken naar wat we ertegen kunnen doen en hoe mensen zich het beste kunnen beschermen. Een goed moment om te praten met Jacqueline Sleven, arts infectieziekten bij Gemeentelijk Gezondheidsdienst G&V.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Fonteinkruid, beetje lastig of een probleem?

Het is al jaren een probleem voor watersporters, zwemmers en recreanten: fonteinkruid. Vorig jaar is er zelfs een brandbrief naar de provincie gegaan voor een structurele aanpak en ook dit voorjaar is er op veel plekken weer gemaaid. Maar is het nou gewoon een beetje lastig, of is het echt een probleem? Woordvoerder Ralf van Vegten van de KNRM Huizen-Blaricum legt het uit.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Openluchtbioscoop Filmtheater Hilversum

Vanavond wordt de film " Woman at war" vertoond in het Dudokpark in Hilversum, een geschenk van het filmtheater aan de inwoners van Hilversum. En dat is dan meteen de eerste in een reeks openluchtvoorstellingen van het Filmtheater. Aan de telefoon Simone Tettero, zakelijk leider van het filmtheater in Hilversum over de plannen voor dit seizoen. Meer informatie is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Bouwkundige staat balkons appartementen Erfgooiersstraat

Hoe onveilig zijn de balkons van Dudok Wonen-appartementen aan de Erfgooiersstraat, Oosterengweg en enkele aan de Kupstraat? Dat is voor bewoners sinds een aantal week de grote vraag. Aan de telefoon hebben we Justine Grep van Dudok Wonen die ons bijpraat over de situatie.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - World Cleanup Day Hilversum

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen. Aan de telefoon hebben Karen Bloeme die voor Hilversum de actie Clean up the Crap opzet met het startpunt aan de Oude Haven.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag -

Op 15 augustus is de landelijke Herdenking Nederlands Indie ter nagedachtenis aan allen die tijdens de Jappenkampen en de Bersiap-periode overleden zijn. En voor hen die nog leven met de gevolgen daarvan In het hele land zijn herdenkingen op 15 augustus, zo ook in Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes vindt deze herdenking zo belangrijk, dat hij enkele jaren geleden alle burgemeesters van het Gooi en de Vechtstreek heeft opgeroepen om deze herdenking ‘regionaal’ te houden. Het comite Herdenking Nederlands-Indie (HNI) regio Gooi en Vechtstreek nodigt u graag uit die herdenking bij te wonen en gezamenlijk stil te staan bij hen die in de Jappenkampen (1942-1945) en ook zij die tijdens de Bersiap-periode (1945-1946) en daarna zijn omgekomen. In de studie praten we met Joyce Brilleman en Fred Pangemanan over de jaarlijkse Indië-herdenking.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Expert vd week over ICT

De afgelopen jaren is de instroom van migranten uit India meer dan verdubbeld. In 2017 ging het om een kleine 9.000 migranten waarvan het gros werkzaam is in de ICT. Onze ICT Expert van deze week Erik-Peter Vermaat is in de studi om hier meer over te vertellen.

Luister fragment

*/ ?>