ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

Fragment gemist

NH Gooi Zaterdag

← Toon alles Programmainfo

  • Vierdaagse

    NH Gooi Zaterdag

    Het kan je haast niet ontgaan zijn: deze week was de Nijmeegse Vierdaagse en daar deden natuurlijk mensen aan mee van onze regio. Verslaggever Wouter Schutte was ter plaatse en sprak met twee jonge Gooise deelnemers.

  • Petra van de Vlucht van JobOn

    NH Gooi Zaterdag

    JobOn is een organisatie voor iedereen die een stap wil maken in de loopbaan. Want ondanks de krappe arbeidsmarkt, ervaren nog steeds veel mensen belemmeringen bij het vinden van passend werk. Ze organiseren evenementen in het hele land en werken samen met tientallen gemeentes, waaronder Hilversum. Petra van der Vlucht is programmamanager bij JobOn en kan ons vertellen wat ze precies doen en voor wie het bestemd is.

  • Gemeente Huizen vraagt inwoners om mee te denken aan tijdelijke opvanglocaties

    NH Gooi Zaterdag

    Gemeente Huizen zoekt alternatieve tijdelijke opvanglocaties voor ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen die momenteel verblijven in Hotel Newport. Tegelijkertijd streeft het college ernaar om tijdelijke huisvesting te realiseren voor 100 Huizers. Uiterlijk op 1 januari 2026 zullen de circa 200 Oekraïners verhuizen naar maximaal twee locaties binnen Huizen. De gemeente vraagt inwoners, ondernemers en organisaties om met ideeën voor locaties te komen. Bij ons in de studio is wethouder Karin van Werven.

  • Theaterroute Huizen met Johan Verheij, Bartho Braat en Hilke Bierman

    NH Gooi Zaterdag

    van 23 tot 28 september vindt alweer de 8e editie plaats van de Theaterroute Huizen. Dit keer met als thema DROMEN. En daar willen we natuurlijk meer over weten. In de studio acteurs Bartho Braat en Hilke Bierman en regisseur/theatermaker Johan Verheij.

  • Stop geweld door Pink Belt: Koen en Ryanne Acket

    NH Gooi Zaterdag

    We zien het dagelijks voorbij komen in het nieuws: agressie naar hulpverleners, tijdens het uitgaan, in het verkeer, gewoon op straat. Maar ook thuis. Veel mensen hebben moeite zich op een goede manier te uiten en dan steekt agressiviteit al snel de kop op. Pink Belt is een van oorsprong Amerikaans programma met als doel vrouwen van alle leeftijden meer bewust, zelfredzaam en krachtiger te maken. In het dagelijks leven en wanneer zij zichzelf moeten beschermen. We praten hierover met Ryanne Acket en Koen van der Heiden, beiden bedreven in zelfverdedigingssporten. Zij zijn een inzamelingsactie begonnen.

  • Politie waarschuwt voor babbeltrucs en geeft tips om woninginbraak te voorkomen

    NH Gooi Zaterdag

    De zomervakantie is begonnen en dat is een periode waarin inbrekers vaak hun slag willen, maar ook kunnen slaan. Wat kun je doen om de kans op inbraak te verkleinen? Maar ook als je thuis blijft is het oppassen geblazen. Afgelopen week waarschuwde de politie voor criminelen die als nepagenten voor je deur staan met een babbeltruc. Waarschuwingen, tips en adviezen krijgen we van Gijs van Nimwegen, hij is woordvoerder bij de politie Midden-Nederland.

  • Geschiedenis van Laren door Teun Koetsier - L.E.J. Brouwer

    NH Gooi Zaterdag

    Vandaag praten we met onze geschiedenis docent Teun Koetsier over een van de grootste wiskundigen die Nederland heeft gehad: L.E.J. (oftewel Bertus) Brouwer, Einstein in Laren. En Teun is zojuist aangeschoven.

  • Buurtbewoners maken zich zorgen over woningbouwplan Coronel

    NH Gooi Zaterdag

    Buurtbewoners maken zich zorgen om de plannen van Coronel om 220+ appartementen te bouwen in de Oude Haven op het terrein waar nu de kartbaan is. Daarom is een petitie gestart en deze is donderdagavond aan de wethouder overhandigd. Bij ons in de studio is initiatiefnemer Crystal Vreedeveld.