ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Brandweer kreeg 270 meldingen tijdens storm | NH Gooi

Het kan niemand zijn ontgaan: een van de zwaarste stormen ooit gemeten in ons land raasde gisteren ook over de regio Gooi en Vechtstreek. Tijdens de storm kwamen er ruim 270 meldingen binnen bij de meldkamer van de brandweer.

De meldingen kwamen vanuit alle hoeken van de regio. Paul Schuur, Coördinator Meldkamer Brandweer: "Het was zo druk dat op alle brandweerposten in onze regio extra capaciteit werd ingezet om de meldkamer te ondersteunen in het aansturen van de brandweereenheden op de weg. Veel tijd was er niet, er werd van incident naar incident gereden."

De brandweer had zijn handen meer dan vol om alle meldingen weg te werken. Met man en macht werd melding na melding opgepakt en opgelost.

In al die drukte kwam er op de meldkamer ook een melding van een brand in een woonhuis aan de Burgemeester 's-Jacoblaan in Bussum binnen. Er zaten twee personen door rook ingesloten op de zolderverdieping. De brandweer haastte zich met zeer grote spoed naar de woning en redde met behulp van de ladderwagen van Post Bussum de twee nog aanwezige personen van de bovenste verdieping. Oorzaak van de brand bleek een drooggekookt pannetje op het vuur in de keuken.

In Laren haastte de brandweer zich naar een incident op de Hilversumseweg waarbij een boom op een rijdende auto was gevallen. Nadat de brandweer ter plaatse was, is de bestuurder per ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Eerder op de ochtend was er tijdens een incident ook al een brandweerman gewond geraakt. Hij kreeg plotseling een dikke vallende tak in zijn gezicht. Na een kort ziekenhuisbezoek stond de brandweerman weer paraat en werd de rest van de dag ingezet tijdens de vele andere meldingen.

De rust in de regio keerde in de loop van de middag weer terug. Donderdagavond stopte de teller van alle storm gerelateerde meldingen op 270. De brandweer is echter nog tot in de loop van vrijdagmiddag bezig geweest om alle nog openstaande meldingen af te handelen.

Plaatsvervangend Brandweercommandant Dick van Baarle: "Ik realiseer me ten volle dat al deze meldingen mijn collega's in de regio, beroeps én vrijwilligers, flink aan het werk hebben gehouden. Ik ben ongelooflijk trots op het feit dat mijn collega's twee mensen uit de onder de rook staande woning in Bussum hebben weten te redden. Daar doen we het immers allemaal voor. Ook ben ik zeer trots op het feit dat alle meldingen van stormschade adequaat en zo snel als mogelijk zijn opgepakt. Ik wil dan ook iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de inzet tijdens de zware storm heel hartelijk bedanken. Ook de werkgevers van onze vrijwilligers wil ik hierbij niet vergeten. Dankzij hun belangeloze medewerking kunnen wij gezamenlijk deze klus klaren."

Bron: Laarder Courant De BEL

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren