ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent COC blij met LHBTI - motie | NH Gooi

Tijdens de komende raadsvergadering van gemeente Huizen staat de motie LHBTI-beleid op de agenda. De motie wordt ingediend door PvdA, GroenLinks en VVD. COC Midden-Nederland, belangenbehartiger voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI), is blij met de motie en hoopt op steun van de voltallige raad. Dat laat de organisatie in een persverklaring weten.

Er is in Nederland al veel bereikt voor LHBTI’s, maar toch krijgen ze nog altijd te maken met geweld en discriminatie, en ‘homo’ is op school het meest gebruikte scheldwoord. "Samen met de gemeente kunnen we veel doen voor LHBTI-inwoners van Huizen, want iedereen heeft het recht echt zichzelf te kunnen zijn. De betrokkenheid van de gemeente, geborgd in beleid, kan hierbij veel verschil maken. Ik hoop van harte dat de voltallige gemeenteraad deze motie gaat steunen", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Als de motie LHBTI-beleid een meerderheid haalt, dient er in juli een voorstel te liggen om te bespreken in de gemeenteraad.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren